Έκθεση φωτογραφίας: «Γιώργος Πούπης: Ύψωσις. Ο Σταυρός στη γη του Αγίου Όρους»

Έκθεση φωτογραφίας στο πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Γρεβενών
«Γιώργος Πούπης: Ύψωσις. Ο Σταυρός στη γη του Αγίου Όρους».

Το Σάββατο 6 Απριλίου, παραμονή της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως, μετά από πρόσκληση του Σεβαμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ, η Αγιορειτική Εστία εγκαινιάζει στη γενέθλια γη του φωτογράφου Γιώργου Πούπη την έκθεση φωτογραφίας: «Ύψωσις. Ο Σταυρός στην γη του Αγίου Όρους».

Το φωτογραφικό υλικό που παρουσιάζεται στην έκθεση, αποτελεί μέρος των φωτογραφιών του αείμνηστου φωτογράφου, ο οποίος απαθανάτισε με την ιδιαίτερη ματιά και την δική του πολύ προσωπική αισθητική, τους υπαίθριους σταυρούς που βρίσκονται στην Αθωνική Πολιτεία. Το συγκεκριμένο φωτογραφικό υλικό συγκέντρωσε με υπομονή και αγάπη ο Γιώργος Πούπης σε κάθε ένα από τα πολυάριθμα ταξίδια που πραγματοποίησε στο Άγιον Όρος κατά την τριακονταετή εργασία του εκεί.

Η έκθεση πρωτοπαρουσιάστηκε στον εκθεσιακό χώρο της Αγιορειτικής Εστίας από τις 28/2 έως τις 7/5 2022 και ακολούθως ταξίδεψε στην πόλη Βέλικο Τύρνοβο της Βουλγαρίας, όπου και παρουσιάστηκε από τις 18/10 έως τις 8/11 2023, ενώ επίσης εκδόθηκε ο κατάλογός της έκθεσης που περιλαμβάνει κείμενο του Αρχιμανδρίτη Βασίλειου Γοντικάκη, Προηγούμενου της Ιεράς Μονής Ιβήρων με τίτλο «Ὁ Σταυρός (καὶ οἱ σταυροὶ) στὸ Ἅγιον Ὄρος» και ένα μικρό κείμενο του ίδιου του φωτογράφου.

Το Σάββατο 6 Απριλίου μετά τον εσπερινό θα τελεστεί τρισάγιο στη μνήμη του Γιώργου Πουπη (18:00 στον μητροπολιτικό ναό) και θα ακολουθήσουν στις 19:00 τα εγκαίνια της έκθεσης στο πνευματικό κέντρο της μητροπόλεως.

Διάρκεια έκθεσης: 6-19 Απριλίου 2024

Διατίθεται από το βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως ο κατάλογος της Έκθεσης.

Αγιορειτική Εστία