Γενικά Θέματα

Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη-Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου το απόγευμα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών

15 Απριλίου 2024

Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη-Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου το απόγευμα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Συνάντηση με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο θα έχει σήμερα στις 6 το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επισκέπτεται την Αθήνα όπου θα συμμετάσχει στην 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς («Our Ocean Conference 2024»), η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 17 Απριλίου 2024 στην Αθήνα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Στο πλαίσιο της παραμονής ο Παναγιώτατος θα επισκεφθεί τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης την Τρίτη, 16 Απριλίου, επρόκειτο να επισκεφθεί και την Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου, ωστόσο όπως ανακοινώθηκε από την Μητρόπολη η επίσκεψη αναβλήθηκε. “Εξαιτίας έκτακτης τροποποίησης του προγράμματος της επίσημης επίσκεψεως του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, αναβάλλεται η προγραμματισμένη επίσκεψή του στην πόλη του Περιστερίου την Τρίτη 16 Απριλίου 2024. Η επίσκεψη μετατίθεται σε νέα ημερομηνία που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα”, αναφέρει το ανακοινωθέν.

Την Τετάρτη, 17 Απριλίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα παραστεί στην τιμητική εκδήλωση απονομής του τίτλου του Επίτιμου Καθηγητή στον Ομότιμο Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βλάσιο Ιω. Φειδά, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30).

 

ope.gr