Γενικά ΘέματαΕιδήσεις και Ανακοινώσεις

Οι Βρετανοί κρέμασαν ανάποδα τη σημαία της Κύπρου

19 Απριλίου 2024

Οι Βρετανοί κρέμασαν ανάποδα τη σημαία της Κύπρου

Ένα αναπάντεχο γεγονός σημειώθηκε στην επίσκεψη της Υφυπουργού παρά τω Προέδρω Ειρήνη Πική στη Βρετανία. Συγκεκριμένα η κα. Πική είχε συνάντηση με την Υπουργό Επικρατείας του Ηνωμένου Βασιλείου Lucy Neville-Rolfe. Ωστόσο, στη φωτογράφιση που ακολούθησε, οι Βρετανοί κρέμασαν ανάποδα τη σημαία της Κύπρου.

“Mας κρέμασαν τα παιδιά μας και τα έκαψαν ζωντανά με βενζίνη επειδή ζητουσαν το αυτονόητο που δικαιούται ο κάθε άνθρωπος την Ελευθερία του και θα σκεφθούν αν κρεμάσουν ανάποδα τη σημαία μας. Ακόμη περιμένουμε να απολογηθούν δημόσια για τα εκλήματα και τις δολοφονίες σε βάρος των νέων μας που δολοφόνησαν βάναυσα επειδή ζητούσαν την Ελευθερία μας. Με τα χαιρετίσματά μου”, σε ανάρτησή του ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ, σχολιάζοντας το γεγονός.

Η κα. Πική φιλοξενήθηκε στο Μεσημέρι και Κάτι και μίλησε για το περιστατικό, διευκρινίζοντας ότι «μόλις βγήκαν οι πρώτες φωτογραφίες αντιληφθήκαμε ότι η σημαία ήταν ανάποδη και τη διορθώσαμε. Καταλάθος όταν έκανε η ίδια τη δημοσίευση έβαλε μια φωτογραφία από την πρώτη φωτογράφιση».

Συμπλήρωσε ότι θα αναρτήσει και η ίδια μια φωτογραφία έτσι ώστε να διορθώσει την ανάρτηση. «Σίγουρα ήταν ένα λάθος. Υπάρχουν φωτογραφίες με τη σωστή όψη της σημαίας».

«Το λάθος με τη σημαία που είχε τοποθετηθεί ανάποδα εντοπίστηκε και διορθώθηκε. Εκ παραδρομής αναρτήθηκε μια από τις πρώτες φωτογραφίες».