Γενικά ΘέματαΕιδήσεις και ΑνακοινώσειςΕκκλησία

Λειτουργίες – Χοροστασίες Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεωργίου κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα

25 Απριλίου 2024

Λειτουργίες – Χοροστασίες Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεωργίου κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος, την Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στη Μακεδονίτισσα.

Την Κυριακή, τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη, το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία.

Τη Μεγάλη Τετάρτη, το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νιπτήρος, θα χοροστατήσει στον ίδιο Καθεδρικό Ναό.

Τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Έγκωμη.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία των Παθών, θα χοροστατήσει στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία.

Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί, κατά την ακολουθία της Αποκαθηλώσεως, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκωσία.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία του Επιταφίου, θα χοροστατήσει στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία.

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί θα προστεί του Εσπερινού και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο.

Την Κυριακή του Πάσχα (μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου) θα τελέσει την ακολουθία της Αναστάσεως και στη συνέχεια τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία.

Στις 10.00 το πρωί της ιδίας ημέρας θα τελέσει τον Εσπερινό της Αγάπης, στη διάρκεια του οποίου θα αναγνωσθεί το Ευαγγέλιο σε διάφορες γλώσσες, στον ίδιο Ιερό Καθεδρικό Ναό.