Ομιλία του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και του Γέροντος Εφραίμ για την Αγία Ζώνη στην Καρδίτσα (ΒΙΝΤΕΟ)
13 Μαΐου 2025
Σε κλίμα της αναστάσιμης χαράς η πόλη της Καρδίτσας υποδέχθηκε το απόγευμα της Κυριακής του Παραλύτου, 11 Μαϊου 2025, την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, η οποία έχει τοποθετηθεί στο μέσο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης
Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος Αντώνης Βαραμπούτης
Μοντάζ: Καμινάρης Κωνσταντίνος
Σημειώνεται ότι το μοναδικό Θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής, Γέροντας Εφραίμ, με τη συνοδεία Βατοπαιδινής αδελφότητας και την υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος.
Μετά την τέλεση Δοξολογίας, στο καλωσόρισμά του προς τον Καθηγούμενο Γέροντα Εφραίμ, ο Σεβασμιώτατος κ. Τιμόθεος αναφέρθηκε στην πλούσια ευλογία την οποία θα έχουν όλοι με το να μπορούν να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη, και ιδιαίτερα οι γυναίκες. «Χαρά μεγάλη και ευχαριστία προς την Μητέρα μας, να είναι ανάμεσά μας και να μας ευλογεί», είπε.
Ακόμη με θεολογικό λόγο, αναφέρθηκε στην Αγία Ζώνη της Παναγίας μας και τη σημασία για την πίστη μας. «Μας φέρατε την ευλογία, την χάρη, τον αγιασμό», τόνισε προς τον Καθηγούμενο.
Σε ένδειξη τιμής και χαράς για την ημέρα ο Ποιμενάρχης επέδωσε στον Γέροντα Εφραίμ το παράσημο με τον Χρυσό Σταυρό δια Αστέρος του Αγίου Ιερομάρτυρα Σεραφείμ, προστάτη της Ιεράς Μητροπόλεως, με τον κλήρο και τον λαό να αναφωνούν το “Άξιος”.
Ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στην αντιφώνησή του στη μεγάλη ευλογία για την πόλη να υποδέχεται σήμερα την Αγία Ζώνη και ευχαρίστησε τον Σεβωασμιώτατο για την τιμή.
«Εμείς χαιρόμεθα που ανταποκριθήκαμε στην θεομητορική του πρόσκληση. Μεταφέρουμε για πρώτη φορά την Αγία Ζώνη στην Καρδίτσα, και πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Τιμία Ζώνη θα δώσει με έναν μυστικό τρόπο σε αυτούς που την ασπάζονται την παράκληση για την παρηγορία, θα εκπληρώσει τα αιτήματα των ανθρώπων που την ασπάζονται ζητούντες και αιτούμενοι τη λύση διαφόρων προβλημάτων και θα κάνει και θαύματα πολλά. Εμείς έχουμε εκδώσει έναν τόμο για τα θαύματα της Αγίας Ζώνης που μας στέλνει ο κόσμος. Τώρα, Σεβασμιώτατε είμαστε στην έκδοση του δευτέρου τόμου των θαυμάτων. Καρκινοπαθείς, άνθρωποι που είχαν διάφορες ασθένειες, αλλά ιδιαίτερα αυτή η κορδέλα που έχουμε και θα την παίρνετε τη ζώνονται πάρα πολλοί και λύνετε η στείρωσης, κάνουν παιδιά. Έρχονται άνθρωποι στους οποίους οι γιατροί τους είπαν «Μην κουράζεστε. Δεν θα κάνετε παιδί», και κάνουν παιδιά. Και μας φέρνουν τις φωτογραφίες και τις εκδίδουμε στο βιβλίο το οποίο έχουμε εκδώσει. Για αυτό καρκινοπαθείς, άλλοι που έχουν διάφορα προβλήματα, γίνονται καλά», είπε μεταξύ άλλων ο Γέρονταςς Εφραίμ.
Μετά το Χριστός Ανέστη ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων ευχήθηκε σε όλες και όλους καλό προσκύνημα.
Η Αγία Ζώνη της Παναγίας θα παραμείνει στον Ναό μέχρι και το πρωί της Πέμπτης, 15 Μαΐου.