Συνελήφθησαν 5 ηλικιωμένοι Ελληνοκύπριοι στα Κατεχόμενα για «κατασκοπεία»
21 Ιουλίου 2025
Ανήμερα της συμπλήρωσης 51 ετών από την εισβολή στην Κύπρο, το ψευδοκράτος συνέλαβε το βράδυ του Σαββάτου πέντε Ελληνοκύπριους πρόσφυγες (άντρες και γυναίκες) που είχαν επισκεφθεί το κατεχόμενο Τρίκωμο με την κατηγορία της «κατασκοπείας». Το περιστατικό επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών Θεόδωρος Γκότσης, όπως αναφέρει το philenews.
Οι πέντε Ελληνοκύπριοι, που είναι ηλικιωμένοι, επισκέφθηκαν τις περιουσίες τους στο κατεχόμενο χωριό. Η κίνηση αυτή, της σύλληψης δηλαδή, θεωρείται εκ πρώτης όψεως ως απάντηση της κατοχικής δύναμης στις διώξεις σφετεριστών ελληνοκυπριακών περιουσιών από τη Λευκωσία.
Oι πέντε οδηγήθηκαν ενώπιον «δικαστηρίου» στα Κατεχόμενα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας kibrispostasi, «συνελήφθησαν» στην περιοχή του κατεχόμενου Τρικώμου, με την αιτιολογία ότι συνέλεγαν πληροφορίες σχετικά με εργοτάξια που βρίσκονται σε «τουρκικές ιδιοκτησίες».
Σύμφωνα μάλιστα με το sigmalive προ ημερών με την ίδια κατηγορία συνελήφθη Έλληνας ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται υπό κράτηση.
Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, που είναι από την πρώτη στιγμή ενήμερες, προβαίνουν στις δέουσες ενέργειες, ενώ το κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών είναι σε επαφή με την ειρηνευτική δύναμη στην Κύπρο.


