Δ’ Καραβαγγέλεια 2026 στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας
27 Ιανουαρίου 2026
Το πρωί της Δευτέρας, 26 Ιανουαρίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο διοικητικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας κοινή συνέντευξη Τύπου προς όλα τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με αντικείμενο την παρουσίαση των εκδηλώσεων των Δ΄ Καραβαγγελείων, οι οποίες θα λάβουν χώρα στην Καστοριά κατά το πενθήμερο 11–15 Φεβρουαρίου 2026.
Κατά τη διάρκεια της συνεντεύξεως, πρώτος έλαβε τον λόγο ο διοργανωτής Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, ο οποίος αρχικά παρουσίασε το θέμα των φετινών Καραβαγγελείων με τίτλο: «Καστοριά και Μετέωρα» και ανέλυσε τη σκέψη και τους στόχους του φετινού θέματος.
Στην συνέχεια παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και αναφέρθηκε στη σημασία των Καραβαγγελείων για την Ιερά Μητρόπολη, την Καστοριά και όλη τη Δυτική Μακεδονία, και γνωστοποίησε στοιχεία και στόχους της διοργανώσεως.
Ο Σεβασμιώτατος επίσης ανήγγειλε την παρουσία εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών και Επισκόπων, καθώς και την ξεχωριστή ουσιαστική τιμητική παρουσία Υπουργών και Υφυπουργών της Ελληνικής Κυβερνήσεως.
Στη συνέχεια, τοποθετήθηκαν οι τρεις συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καστοριάς κ. Δημήτριος Σαββόπουλος, καθώς και οι Δήμαρχοι Καστοριάς κ. Ιωάννης Κορεντσίδης και Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, διά του εκπροσώπου του Αντιδημάρχου κ. Βασιλείου Γκουλέκα, οι οποίοι εξέφρασαν τη στήριξή τους στη διοργάνωση, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ Εκκλησίας και Τοπικής Αυτοδιοικήσεως για την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου.
Ακολούθησε συζήτηση, κατά την οποία δόθηκαν διευκρινίσεις και παρασχέθηκαν πρόσθετα στοιχεία σχετικά με τις εκδηλώσεις.
Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, στο πλαίσιο της ενημερώσεως για τις εκδηλώσεις των Δ΄ Καραβαγγελείων, δημοσιεύει το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων και βιντεοσκοπημένη τη συνέντευξη Τύπου.


