Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Λιγκούνι με γαρίδες, χωρίς λάδι

19 Δεκεμβρίου 2012

Λιγκούνι με γαρίδες, χωρίς λάδι

liguini-garides

Υλικά  
Λιγκουίνι: 500 γρ.

Ψιλοκομμένο σκόρδο: 2 σκελίδες

Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μέτριο

Μπούκοβο γλυκό: 1 πρέζα (προαιρετικά)

Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει

Καθαρισμένες γαρίδες: 500 γρ.

Λευκό κρασί: 1/2 κούπα

Χυμό λεμονιού: από 1 λεμόνι

Ψιλοκομμένο μαϊντανό: 3 κουταλιές σούπας

Εκτέλεση
1. Βράζετε τα λιγκουίνι σε μπόλικο αλατισμένο, σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή. Τα στραγγίζετε.

2. Εν τω μεταξύ, σε μεγάλο τηγάνι, βάζετε λίγο νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά, μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπούκοβο.

Τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά, να μελώσει το κρεμμύδι, αλλά να μην μαυρίσει το σκόρδο.

3. Αλατοπιπερώνετε τις γαρίδες και τις προσθέτετε στο τηγάνι. Τις μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές (περίπου 6 – 8 λεπτά). Τις βγάζετε από το τηγάνι. Προσθέτετε στο τηγάνι το κρασί και το χυμό λεμονιού. Όταν πάρει βράση, προσθέτετε τις γαρίδες και τα ζυμαρικά.
4. Ανακατεύετε καλά, προσθέτετε το μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή:radicio.com