Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Δύο ομογενείς στον τελικό του τζούνιορ και Νο 1 στο κόσμο για τον νικητή Νίκο Κύργιο

28 Φεβρουαρίου 2013

Δύο ομογενείς στον τελικό του τζούνιορ και Νο 1 στο κόσμο για τον νικητή Νίκο Κύργιο

Δύο ομογενείς στον τελικό του τζούνιορ και Νο 1 στο κόσμο για τον νικητή Νίκο ΚύργιοΗ κορυφή είναι για την Αζαρένκα

Η Βικτόρια Αζαρένκα κατέκτησε για δεύτε­ρη φορά το Αυστραλιανό Open, επικρατώντας στη Μελβούρνη της Κινέζας Να Λι με 4-6, 6-4, 6­-3.

Η 23χρονη Λευκορωσίδα με τη νίκη της κρά­τησε το Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη.

Η Κινέζα, Νο 6 στον κόσμο, πήρε το πρώτο σετ και είχε το προβάδισμα, ωστόσο όλα ανατράπηκαν όταν γύρισε τον αριστερό αστράγαλο της στα μισά του δεύτερου σετ.

Η ατυχία της όμως δεν σταμάτησε εκεί, αφού στο τέταρτο γκέιμ του τρίτου σετ έπεσε ξανά κάτω, επιδεινώνοντας την ήδη άσχημη κατάσταση του αστραγάλου της, ενώ χτύπησε και με δύναμη το κεφάλι της.

Παρόλα αυτά επέλεξε να συνεχίσει να αγωνίζεται και «έπεσε» μαχόμενη.

 

Ο… ελληνικός τελικός στο Τζούνιορ

Ο 17χρονος Νίκος Κύργιος επικράτησε με 2-0 (7-6, 6-3) σετ του Θανάση Κοκκινάκη στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν των Juniors, με τους δύο Αυστραλούς τενίστες να υπογραμμίζουν σε κάθε ευκαιρία την ελληνική καταγωγή τους.

«Θέλουμε να δείξουμε πως και οι Έλληνες μπορούν να παίζουν τένις», δήλωσε ο νικητής και Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νίκος Κύργιος, που έχει πατέρα Έλληνα και μητέρα από τη Μαλαισία.

Σύμφωνα με τους Αυστραλούς, και οι δυο αθλητές αναμένεται να γράψουν ιστορία, όχι μόνο στο αυστραλιανό τένις αλλά και στο παγκόσμιο.

Ο 17χρονος Νίκος Κύργιος (φωτό) μπήκε σε μια λίστα με σπουδαίους αθλητές, όπως οι Στέφαν Έντμπεργκ, Άντι Ρόντικ, Μάρκος Παγδατής και Γκαέλ Μονφίς, οι οποίοι επίσης έχουν σηκώσει το συγκεκριμένο τρόπαιο! Και γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο την άνοδό του στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, που ανακοινώθηκε μόλις πριν λίγες μέρες.

Οι δύο ομογενείς έπαιξαν μαζί για το Διπλό Νέων και έφτασαν στους «8» της διοργάνωσης.

 

Φωτογραφία: onsports.gr
Πηγή: Ανεξάρτητη Εβδομαδιαία Ελληνική Εφημερίδα «Ελευθερία του Λονδίνου», αριθμός φύλλου 688, Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013