Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ.

1 Ιουνίου 2015

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ.

unnιθυορτιτιθamedΜε ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτή του Αγίου Πνεύματος (1 Ιουνίου 2015) στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου και Καθηγητής της Σχολής κ. Ανδρέας. Συλλειτούργησαν οι ιερείς – καθηγητές της Σχολής και έψαλε ο εκ των φοιτητών βυζαντινός χορός.
Παρόντες στην εν λόγω πανήγυρη ήταν ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής κ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας κ. Χρυσόστομος Σταμούλης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας κ. Θεόδωρος Γιάγκου, Καθηγητές, Ομότιμοι Καθηγητές, μέλη από το διοικητικό προσωπικό και πλήθος φοιτητών.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της εορτής του Αγίου Πνεύματος και επεσήμανε ότι σκοπός της ζωής μας είναι να κατοικήσει το Πανάγιο Πνεύμα στη καρδιά μας, να φωτίσει το νου μας και να κατευθύνει την πορεία της ζωής μας. Ακόμη, τόνισε πως  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στις σήμερα τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά είναι κυρίως πνευματικά προβλήματα. Τέλος, αναφέρθηκε στο έργο που πραγματοποιείται στο χώρο του Ιερού Ναού της Θεολογικής Σχολής, έργο λειτουργικό και πνευματικό μέσα στο πλαίσιο των μαθημάτων της Λειτουργικής, της Ομιλητικής και της Μουσικολογίας.

''΄med

unnιοπθιοamed

unnaιοπυιοmed

unn]amed

unπ[]οnamed

unn[οamed

unn][ποamed

unοπ[]ι][π]named

unn[π]π[]οamed

uθοπ[θοπ[ιnnamed

unnιοποιθπamed

unnοπυιοπυιamed

unnτιυθοθιοamed

unnιθυορτιτιθamed

unnaιοθθιουmed

unησφγηφγξnamed

unnaγλκκηκξmed

unnγλξκλκξamed

uιοπυοιποnnamed

unκγξλκξλnamed

unnγξκλγλξκamed

unnδηγξγηξamed

unηφγξσφγφγηnamed

unαγσδφγδφγδφηnamed

unσγφδησδφγηnamed

Συντάκτης: Ιστολόγιο “Καταλλαγή” (http://katallagi.web.auth.gr)