Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Μακαρονάδα με γεμιστά κεφτεδάκια

3 Σεπτεμβρίου 2016

Μακαρονάδα με γεμιστά κεφτεδάκια

recipe_main_makaronia-me-keftedakiaΣυστατικά
  • 1 κ.σ. γάλα
  • 1 φέτα λευκό ψωμί χωρίς κόρα κομμένη σε κομμάτια
  • 700 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 1 κ.γ. σπόρους μάραθου
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • χοντρό αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 24 κυβάκια φέτα 1 εκ.
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κονσέρβες κονκασέ ντομάτα (800 γρ.)
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 500 γρ. μακαρόνια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κόκκινο τσίλι χωρίς τα σπόρια, ψιλοκομμένο
  • τριμμένη παρμεζάνα ή σπασμένη φέτα για το σερβίρισμα
  • 1/2 ματσάκι βασιλικό ή όποια άλλη πρασινάδα θέλουμε
Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

1 ώρα
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

4-6
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Τοποθετούμε το γάλα και το ψωμί σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη για 5′ ή μέχρι να απορροφηθεί το γάλα.
  • Προσθέτουμε τον χοιρινό κιμά, τον μάραθο, το μπούκοβο, το μισό σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν τα υλικά.
  • Πλάθουμε 24 στρογγυλά κεφτεδάκια με το μείγμα μας και βάζουμε στο κέντρο τους από ένα μπαλάκι τυριού.
  • Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε τα κεφτεδάκια για 4′- 5′, γυρίζοντας τα περιστασιακά, ή μέχρι να ψηθούν.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 30”.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το ξύδι και μαγειρεύουμε για άλλα 2′ ή μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρά.
  • Στο μεταξύ βάζουμε 4 lt νερό να βράσουν σε μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και 1 κ.σ. αλάτι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις περάσει ο χρόνος μαγειρέματος τους , ανάλογα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και την αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το τσίλι , τα ρίχνουμε στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε τα ζυμαρικά σε μία πιατέλα και από πάνω βάζουμε τα κεφτεδάκια.
  • Σερβίρουμε με παρμεζάνα ή σπασμένη φέτα και βασιλικό ή όποια άλλη πρασινάδα θέλουμε.
Tip
Μπορούμε να σερβίρουμε τα κεφτεδάκια και με ρύζι!