Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Η Cyprus Airways απέκτησε πιστοποίηση IOSA της ΙΑΤΑ

6 Οκτωβρίου 2018

Η Cyprus Airways απέκτησε πιστοποίηση IOSA της ΙΑΤΑ

Η Cyprus Airways ολοκλήρωσε επιτυχώς επιθεώρηση, που έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος IOSA (Επιχειρησιακός Έλεγχος Ασφάλειας της ΙΑΤΑ) που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2018 και αποτελεί ένα από τα υψηλότερα πρότυπα στον κόσμο για την ασφάλεια των αερομεταφορών, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε δηλώσεις του, ο Γιώργος Μαυρόκωστας, Chief Operating Officer της Cyprus Airways εξέφρασε την περηφάνεια της Cyprus Airways, που μετά από ένα χρόνο λειτουργίας, απέκτησε την πιστοποίηση IOSA. “Η ασφάλεια υπήρξε και θα συνεχίσει να αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα”, είπε, προσθέτοντας ότι το επίτευγμα αντικατοπτρίζει τη συνεχή δέσμευση της Cyprus Airways να υιοθετεί τις κορυφαίες πρακτικές ασφαλείας της αεροπορικής βιομηχανίας”, πρόσθεσε.

Η Cyprus Airways ξεκίνησε πτήσεις τον Ιούνιο του 2017 και συνδέει την Κύπρο με 10 προορισμούς στην Ευρώπη, Ρωσία και Μέση Ανατολή.

Το Πρόγραμμα IOSA της ΙΑΤΑ  είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο και ευρέως αποδεκτό σύστημα αξιολόγησης που έχει σχεδιαστεί για την αξιολόγηση των λειτουργικών συστημάτων διαχείρισης και ελέγχου των αεροπορικών εταιρειών.

Τον Ιούλιο του 2016, η Charlie Airlines Ltd, εταιρεία εγγεγραμμένη στην Κύπρο, κέρδισε τον διαγωνισμό για το δικαίωμα χρήσης του εμπορικού σήματος Cyprus Airways για μια δεκαετία.

Η Cyprus Airways έχει ως βάση τη Λάρνακα. Όλες οι πτήσεις της λειτουργούν με σύγχρονα αεροσκάφη Airbus A319, χωρητικότητας 144 θέσεων Οικονομικής.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ