Αγιορείτικα μηνύματα από την Κρύπτη του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ)
28 Μαΐου 2026
Καθηλωτική ήταν η ομιλία του καθηγούμενου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντα Εφραίμ, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κρύπτη του Αγίου Σάββα κάτω από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό όπου πραγματοποιείται το μεγαλειώδες προσκύνημα της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία θα παραμείνει στη σερβική πρωτεύουσα έως και το Σάββα, 6 Ιουνίου.
Αποστολή στο Βελιγράδι
Δημοσιογραφική κάλυψη ope.gr
Τεχνική Κάλυψη: Pemptousia TV – Ανδρέας Χαλκιόπουλος (Κάμερα-Drone), Μαριάνθη Ματζίρη (Μοντάζ)
Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης
Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος, ως οικοδεσπότης της βραδιάς, με εμφανή συναισθήματα χαράς και ενθουσιασμού, καλωσόρισε τον Γέροντα ευχαριστώντας τον για άλλη μια φορά για την μεγάλη ευλογία να κομίσει την Αγία Ζώνη στην Σερβία.
Στην κατάμεστη από κόσμο κρύπτη ο Γέροντας αναφέρθηκε στην Τιμία Ζώνη και στα θαύματά της, στην ζωή στο Άγιον Όρος και στην παρουσία της Παναγίας στο περιβόλι Της. Επίσης, αναφέρθηκε και σε συναντήσεις με μεγάλες πνευματικές μορφές της Ορθοδοξίας, μεταφέροντας με πνευματικό λόγο την αγιορείτικη μαρτυρία. Μεγάλος ενθουσιασμός επικράτησε από το κοινό, όταν ο σεβαστός Γέροντας μίλησε με έμφαση για τις δοκιμασίες που πέρασε ο λαός μέσα στους πολέμους και στις ανθρώπινες απώλειες.
Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Γέροντος Εφραίμ ακολούθησε συζήτηση στην ασφυκτικά γεμάτη Κρύπτη του Ναού του Αγίου Σάββα.


















