Γενικά ΘέματαΕιδήσεις και ΑνακοινώσειςΕκκλησία

Η ΔΙΣ ενημερώθηκε για τη Μονή Σινά – Χωρίς ανακοινώσεις η έκτακτη συνεδρίαση

22 Οκτωβρίου 2026

Η ΔΙΣ ενημερώθηκε για τη Μονή Σινά – Χωρίς ανακοινώσεις η έκτακτη συνεδρίαση

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Η Μονή Σινά και η τρέχουσες κρίσιμες εξελίξεις αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώτος της καθώς και τις ενέργειες που γίνονται για την εξεύρεση λύσης προκειμένου η Σιναϊτική Αδελφότητα να βγει από το αδιέξοδο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σύμφωνα με πληροφορίες του ope.gr. 

Η ΔΙΣ συνήλθε υπό την προεδρία του  Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου ο οποίος  με τη σειρά του ενημέρωσε τους Συνοδικούς Αρχιερείς για τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα.

Ωστόσο, ενώ αρχικά υπήρχε η εκτίμηση ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 170ης Συνοδικής Περιόδου θα λάμβανε θέση, τελικά η έκτακτη συνεδρίαση ολοκληρώθηκε χωρίς ανακοινώσεις στον Τύπο και χωρίς να εκδοθεί ανακοινωθέν για το περιεχόμενο της συζήτησης.