Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Λουλουδάκια γεμιστά (κολοκυθοανθοί) με πλιγούρι

27 Οκτωβρίου 2012

Λουλουδάκια γεμιστά (κολοκυθοανθοί) με πλιγούρι

Τι χρειαζόμαστε

  • 20 κολοκυθοανθοί
  • 2/3 φλ. πλιγούρι
  • 1/2 φλ. λάδι
  • 2/3 φλ. τριμμένο κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πως το κάνουμε:

Σε ένα μπολ βάλτε το πλιγούρι με 1μιση κούπα νερό και αφήστε να σταθεί ώσπου να φουσκώσει και να πιει όλο το νερό.

Ζεστάνετε το μισό λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι ώσπου να γίνει διάφανο.

Ρίξτε το πλιγούρι, όλα τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι, ανακατέψτε και κατεβάστε από την φωτιά.

Πλύνετε τους κολοκυθοανθούς με μπόλικο νερό, κόψτε και αφαιρέστε τον εσωτερικό τους στήμονα.

Βάλτε στο κέντρο κάθε κολοκυθοανθού μια κουταλιά γέμιση και κλείστε, πιέζοντας ελαφρά με τα δάχτυλα το άνοιγμα, διπλώνοντας προς τα μέσα τις άκρες των λουλουδιών.

Αραδιάστε τους σε μικρή κατσαρόλα τον ένα δίπλα στον άλλο και περιχύστε τους με το υπόλοιπο λάδι και 1/2 κούπα νερό.

Πασπαλίστε τους με αλάτι και πιπέρι, σκεπάστε και σιγοβράστε τους περίπου 20, να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους.

Τρώγωνται ζεστοί ή κρύοι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν σας αρέσει το πλιγούρι, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ρύζι Καρολίνα και να προσθέσετε στην γέμιση μία φρέσκια ντομάτα, πολτοποιημένη.

Πηγή:sintagespareas.gr