Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Πλιγούρι με μανιτάρια και κρασί

9 Νοεμβρίου 2012

Πλιγούρι με μανιτάρια και κρασί

Υλικά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γραμμ. μανιτάρια (ασπρομανίταρα)
  • ξερό κρεμμύδι
  • 2 φλιτζ. πλιγούρι
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 4 φλιτζ. ζωμό κότας ή κρέατος (ζεστό)
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο στραγγιστό γιαούρτι ή κεφαλοτύρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 5΄ να πιουν τα υγρά τους.

2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 2΄-3΄ να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το πλιγούρι, τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε.
3. Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 10΄ μέχρι να μοιάζει με πιλάφι. Τέλος πασπαλίζουμε τον μαϊνταντό και σερβίρουμε αμέσως με γιαούρτι ή τριμμένο τυρί.

μερίδες 4

Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 20 λεπτά
Πηγή:.argiro.gr