Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Μπάμιες αλάδωτες (κατσαρόλας και φούρνου)

12 Δεκεμβρίου 2012

Μπάμιες αλάδωτες (κατσαρόλας και φούρνου)

MPAMIES_ME_PIPERIESΥλικά για 5- μερίδες
Ταχίνι 2   1/2  κούπες (βλέπε επεξεργασία ταχινιού)
Μπάμιες 1 1/2 κιλό
Μαϊντανό 1 ματσάκι
Κρεμμύδια ξερά 2 μέτρια κομμένα φέτες
Ντομάτα φρέσκια
1 κούπα σε κομματάκια ή χυλό
Σκόρδο 2 σκελίδες
Πιπεριές πράσινες ή κόκκινες  2 ψιλοκομμένες
Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις μπάμιες καλά. Τις καθαρίζουμε προσεκτικά, από το επάνωμέρος σε σχήμα κώνου, χωρίς να πλησιάζουμε το μαχαίρι στην μπάμια, για να μη βγάλει το σάλιο. Σε μιά λεκάνη καθαρή ανακατεύουμεμε τα χέρια μας όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε απλωτή κατσαρόλα επί 15 λεπτά καΐ σε σιγανή φωτιά, να μαραθούν. Ρίχνουμε το ταχινόζουμο και βράζουμε σε δυνατή φωτιά επί 20 λεπτά. Μετά τα 20 λεπτά μπορούμε ν’ αδειάσουμε τις μπάμιες σε ταψάκι και να τις ψήσουμε στο φούρνο επί 1 5 λεπτά, ώσπου να πιάσει κρούστα το φαγητό. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και 2 πατάτες μέτριες, κομμένες σε μακρόστενα κομμάτια.

Πηγή:stamoulis.gr