Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Μακαρόνια με κολοκυθάκι και ντοματίνια

21 Δεκεμβρίου 2012

Μακαρόνια με κολοκυθάκι και ντοματίνια

makaronia-domatiniaΝοστιμότατη και πανεύκολη καλοκαιρινή μακαρονάδα, με τρυφερά κολοκυθάκια και ντοματίνια, αρωματισμένη με σκόρδο και βασιλικό.

Προετοιμασία: 20 λεπτά | Μαγείρεμα: 25 λεπτά | Σύνολο: 45 λεπτά
Συνταγή για: 5 μερίδες

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα (χωρίς τυρί)
Θερμίδες: 516 θερμίδες | Λιπαρά: 14 γρ.

Υλικά συνταγής: 
Μακαρόνια: 500 γρ.
Κολοκυθάκια: 800 γρ.
Ντοματίνια: 500 γρ.
Τριμμένο σκόρδο: 3 – 4 σκελίδες
Ψιλοκομμένο βασιλικό: 3/4 κούπας
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει 

Οδηγίες: 
1. Πλένετε τα κολοκυθάκια και τα ντοματίνια. Κόβετε τα ντοματίνια αν είναι μεγάλα στη μέση. Κόβετε τα κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες ή μπαστουνάκια.
2. Βάζετε σε κατσαρόλα, μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσει και βράζετε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
3. Εν τω μεταξύ,προσθέτετε σε μεγάλο τηγάνι  το σκόρδο με λίγο νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά.Το μαγειρεύετε ελαφρά, ανακατεύοντας να μην μαυρίσει. Προσθέτετε τα κολοκυθάκια και τα ντοματίνια, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε 5 – 8 λεπτά, ανακατεύοντας, να μαλακώσουν.

4. Όταν ετοιμαστούν τα μακαρόνια, κρατάτε μισή κούπα από το νερό τους και τα στραγγίζετε. Τα προσθέτετε μαζί με το νερό και τον βασιλικό στα κολοκυθάκια, ανακατεύετε και κατεβάζετε από την φωτιά.
5. Σερβίρετε τη μακαρονάδα αμέσως.

Πηγἠ:radicio.com