Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Πρόληψη της οστεοπόρωσης και ενίσχυση του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση.

3 Φεβρουαρίου 2013

Πρόληψη της οστεοπόρωσης και ενίσχυση του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση.

osteoporwshΕπιμέλεια Κική Τσεκούρα

Η Εβδομάδας Δράσης για τα Οστά και τις Αρθρώσεις ξεκίνησε στις 12 Οκτωβρίου με την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας, συνεχίζεται με την Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης στις 16 Οκτωβρίου, με την Παγκόσμια Ημέρα Τραύματος στις 17 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 20 Οκτωβρίου με την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης.

Η πρόληψη της οστεοπόρωσης ξεκινά ουσιαστικά από τη στιγμή που ο οργανισμός αναπτύσσει τον σκελετό, στην παιδική ηλικία.

Είναι πολύ σημαντικό να εντοπιστούν σε αυτήν την ηλικία αιτίες που μπορεί να επηρεάσουν την ανάπτυξη του σκελετού.

Τέτοιες μπορεί να είναι ορμονολογικοί παράγοντες, διαβήτης, αναιμίες, θυρεοειδής, διαιτολογικοί παράγοντες και φυσικά κληρονομικοί παράγοντες. Στην παιδική ηλικία αν γίνει σωστή αντιμετώπιση της δευτεροπαθούς αιτίας, μπορεί να προληφθεί η οστεοπόρωση για πάντα.

Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF).

Ιδρύθηκε το 1997 και αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο, το οποίο απευθύνεται στο κοινό και σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, την ψυχολογία, την πρόληψη, την εμμηνόπαυση και τη σκελετική υγεία γενικότερα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης στις 20 Οκτωβρίου, το MedLab Ιατρικό Ινστιτούτο, δίνει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να πραγματοποιήσουν έγκαιρα σημαντικές εξετάσεις για την υγεία των οστών, ενισχύοντας παράλληλα το έργο του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση!……………..

Πηγές:medlabnews.griatrikanea.gr