Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

«Πίτα» σουβλάκι με ανάμικτα θαλασσινά

26 Φεβρουαρίου 2013

«Πίτα» σουβλάκι με ανάμικτα θαλασσινά

Υλικά

snak-arabikh-pita8 μεγάλες, ωμές γαρίδες, ξεφλουδισμένες,

250 γρ. φιλέτο τόνου, σε μεγάλες μπουκιές,

500 γρ. φιλέτο ξιφία σε μεγάλες μπουκιές,

1    σκελίδα σκόρδο, τριμμένη,

μισό λεμόνι, το χυμό,

4 κουταλιές λευκό, ξηρό κρασί,

2    κουταλιές ελαιόλαδο,

1 κουταλιά ψιλοκομμένη, φρέσκια ρίγανη ή 1 κουταλάκι ξερή,

Αλάτι, πιπέρι.

Συνοδευτικά:

4 μέτριες τομάτες, σε φετάκια,

1    μικρό κόκκινο κρεμμύδι, σε ζάρια,

2    κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό,

Χυμό ενός λεμονιού 2 κουταλιές ελαιόλαδο,

Αλάτι, πιπέρι,

4 μεγάλες, λεπτές πίτες.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζετε όλα τα θαλασσινά σε μια λεκάνη, προσθέτετε το σκόρδο, τη ρίγανη, το κρασί και το λεμόνι, τα ανακατεύετε και τα κρατάτε σκεπασμένα για 15 -20 λεπτά. Ύστερα, τα μοιράζετε σε 4 μεγάλα σουβλάκια, τα αλείφετε με το λάδι και τα αλατοπιπερώνετε (περνάτε τις γαρίδες κουλουριασμένες, για να μην πέφτουν στο γύρισμα). Στο μεταξύ, αναμιγνύετε τις τομάτες με το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το λεμόνι και αλατοπιπερώνετε τη σαλάτα.

Ψήνετε τα σουβλάκια στα κάρβουνα, σε δυνατή φωτιά, για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι που τα ψαρικά να ασπρίσουν και να αρχίσουν να ροδίζουν. Ταυτόχρονα, ψήνετε τις πίτες για 2 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά. Ανοίγετε τις πίτες, μοιράζετε μέσα τη σαλάτα, βάζετε μέσα τα σουβλάκια και τις σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία:  magirema.com

Πηγή: Ανεξάρτητη Εβδομαδιαία Ελληνική Εφημερίδα «Ελευθερία του Λονδίνου», αριθμός φύλλου 688, Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013