Γενικά Θέματα

Ίδρυμα διατροφικών διαταραχών “ΜΑΖΙ” Μαρίας και Ανδρέα Ζορπά

8 Ιουλίου 2013

Ίδρυμα διατροφικών διαταραχών “ΜΑΖΙ” Μαρίας και Ανδρέα Ζορπά

Screen Shot 2013-07-08 at 12.18.02 AM

 

Το Ίδρυμα

Χαιρετισμός Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου ΜΑΖΙ

 

Με χαρά σας καλωσορίζω στην ηλεκτρονική σελίδα του Ιδρύματος ΜΑΖΙ. Μέσα από τις γραμμές του www.mazi.org.cy θέλουμε να ενημερώσουμε και να επιμορφώσουμε τους πολίτες σε θέματα διατροφικών διαταραχών και παχυσαρκίας, αλλά και να έχουμε μια αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ μας.

 

Τα περιστατικά διατροφικών διαταραχών (ανορεξίας, βουλιμίας, bed) και παχυσαρκίας που παρατηρούνται στην Κύπρο, παρουσιάζουν ανησυχητική αύξηση, ιδιαίτερα ανάμεσα σε νεαρές γυναίκες ηλικίας 15-25 ετών. Η απουσία ικανοποιητικής επιστημονικής έρευνας για διαπίστωση και αντιμετώπιση του προβλήματος, η έλλειψη υποδομής και επαρκούς κατάρτισης και η άγνοια του κοινού, συνθέτουν ένα επικίνδυνο σκηνικό.

 

Με τη δραστηριοποίηση του Ιδρύματος φιλοδοξούμε να λειτουργήσουμε ως ο καταλύτης που θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση πρωτοβουλιών τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα για βέλτιστη διαχείριση των διατροφικών διαταραχών και της παχυσαρκίας στην Κύπρο. Η ιστοσελίδα μας στόχο έχει την ορθή πληροφόρηση, την πρόληψη και την εγρήγορση γύρω από αυτά τα θέματα.

 

Μιχάλης Παπαδόπουλος

Πρόεδρος ΜΑΖΙ

Πηγήmazi.org.cy