Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

Αγιορείτικο τριήμερο στα Σπάτα

20 Μαρτίου 2014

Αγιορείτικο τριήμερο στα Σπάτα

IMGP5339b

Ομάδα αγιορειτών πατέρων της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου με επικεφαλής τον Πανοσιολογιώτατο καθηγούμενο γέροντα Εφραίμ, θα επισκεφθούν  την Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής,  με την ευκαιρία της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως, από την Παρασκευή 21 έως την Κυριακή 23 Μαρτίου. Οι πατέρες θα συμμετάσχουν στις ακολουθίες του Ιερού Προσκυνήματος του Χριστού στα Σπάτα.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014, στις 9.00μ.μ. ο Καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης Εφραίμ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία. Θα περιλαμβάνει την ακολουθία των Χαιρετισμών, του Όρθρου και στο τέλος  την Θεία Λειτουργία. Κατά την ιερά Αγρυπνία θα ψάλλει χορός Βατοπαιδινών πατέρων.

Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 23 Μαρτίου 2014, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νικόλαου και θα συλλειτουργήσει ο Πανοσολογιώτατος Καθηγούμενος  της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ με πατέρες της Μητροπόλεως, ενώ θα ψάλλει και χορός Βατοπαιδινών πατέρων.

Το απόγευμα της Κυριακής στις 6.30, θα τελεσθεί ο Δ΄Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νικολάου. Αμέσως μετά το πέρας της ακολουθίας του Εσπερινού, κατά τον οποίο θα ψάλλει επίσης ο χορός των Βατοπαιδινών πατέρων, θα μιλήσει ο Γέροντας Εφραίμ με θέμα «Το νόημα του Σταυρού του Κυρίου».