Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών: έναρξη στο Eυγενίδειο

28 Μαρτίου 2014

12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών: έναρξη στο Eυγενίδειο

 

euso2014_UP

Την Τελετή Έναρξης της 12ης Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Φυσικών Επιστημών, μια πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ένωσης Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών, φιλοξενεί το Ίδρυμα Ευγενίδου την Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014 και ώρα 10:00 π.μ.

Η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών είναι πλέον ένας καταξιωμένος διαγωνισμός για μαθητές ηλικίας μέχρι 16 ετών. Σε αυτήν οι διαγωνιζόμενοι κάθε εθνικής ομάδας από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλούνται να συνεργαστούν και να αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων μέσω πειραμάτων που θα πραγματοποιήσουν στην Φυσική, την Χημεία και την Βιολογία.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου, πιστό στο όραμα του Εθνικού Ευεργέτη και ιδρυτή του Ευγένιου Ευγενίδη, στηρίζει πάντα την εκπαίδευση των νέων στο τεχνικό και επιστημονικό πεδίο.

Ως εκ τούτου με χαρά αποδέχθηκε την πρόσκληση που του απηύθηνε η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών να στηρίξει την διοργάνωση, ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για έναν διαγωνισμό που αγκαλιάζει τους νέους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο διαγωνισμός αυτός, δίνει την ευκαιρία σε όλους μας να δείξουμε προς τα έξω μιαν άλλη Ελλάδα, στην οποία το Ίδρυμα Ευγενίδου πιστεύει βαθιά. Μια Ελλάδα που δουλεύει αθόρυβα, μεθοδικά και σκληρά για να αναδείξει τις δυνατότητες και δεξιότητες των νέων ανθρώπων της στον τομέα των φυσικών επιστημών και της καινοτομίας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κύριος Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου: «Στηρίζουμε και στηριζόμαστε στην νέα γενιά της πατρίδας μας, αλλά και όλης της Ευρώπης, και αναμένουμε από αυτήν να αντλήσει χρήσιμα συμπεράσματα από τα λάθη της δικής μας γενιάς, προκειμένου να οικοδομήσει μιαν άλλη Ελλάδα και μιαν άλλη Ευρώπη.»