Γενικά ΘέματαΕπιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Το Ευρωκοινοβούλιο στo tablet σας!

8 Μαΐου 2014

Το Ευρωκοινοβούλιο στo tablet σας!

491676acfdf4dc725fdff2e6b0b57256_L
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρουσιάζει την πρώτη του εφαρμογή ειδικά σχεδιασμένη για ταμπλέτες. Είναι ένας απλός και διασκεδαστικός τρόπος ενημέρωσης για το ίδιο το ΕΚ και την ΕΕ εν’ όψει των εκλογών του 2014 και είναι φτιαγμένο γύρω από την ιδέα “κουτιών” μέσα στα οποία ο χρήστης βρίσκει ή βάζει πληροφορίες, άρθρα, εικόνες και βίντεο για την ΕΕ.
Η εφαρμογή είναι στα ελληνικά και τις άλλες 23 επίσημες γλώσσες της ΕΕ και είναι διαθέσιμη για iPad και για ταμπλέτες android.
 
Στο κουτί
Τα κουτιά περιέχουν πληροφορίες για τις αποφάσεις και προτάσεις του ΕΚ σε κάθε τομέα, για την οικογένεια, τη δουλειά και το περιβάλλον, μέσα από γραπτό και οπτικοακουστικό υλικό που βρίσκεται στις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες του ΕΚ.
Το “Eurobox” περιέχει πληροφορίες για τα κράτη μέλη, τους ευρωβουλευτές τους και την παρουσία των ευρωβουλευτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και λεπτομέρειες για τις εκλογές.
Ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει δικά του κουτιά με διάφορα σχήματα και χρώματα για να τοποθετήσει το περιεχόμενο που τον ενδιαφέρει. Στη συνέχεια μπορεί να μοιρασθεί όλο το περιεχόμενο της εφαρμογής με φίλους και γνωστούς στο Facebook και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιεί.
Η εφαρμογή είναι διαδραστική, περιλαμβάνει εκτός των πληροφοριών παιχνίδια, κουίζ και παρέχει τη δυνατότητα στο χρήστη να “κερδίσει” μπατζ και πρόσθετο υλικό.
Είναι διαθέσιμη από τα Apple και Google app stores στο ίντερνετ.
*Από επίσημη ιστοσελίδα Ευρωκοινοβουλίου. (http://www.europarl.europa.eu/)
Πηγή: onlycy.com