Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

Η Γλυκερία στον Κήπο του Μεγάρου!

24 Ιουλίου 2014

Η Γλυκερία στον Κήπο του Μεγάρου!

glykeria1

Με “Τραγούδια της Αγάπης και της Μεσογείου” αλλά και μεγάλες τις επιτυχίες η Γλυκερία θα ταξιδέψει το κοινό που θα παρευρεθεί αύριο Παρασκευή 25 Ιουλίου στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Με εφόδια την ιδιαίτερη σχέση της με την μουσική παράδοση της Ελλάδας και την θέληση συνεργασίας με μουσικούς από όλο τον κόσμο, η Γλυκερία έχει καταφέρει να αποκτήσει το δικό της πιστό κοινό όχι μόνο μέσα στα πλαίσια της χώρας αλλά και στο εξωτερικό. Έτσι και σε αυτή τη συναυλία δεν θα είναι μόνη της επί σκηνής. Πέρα από τα λαϊκά και σμυρνέικα τραγούδια που αποτελούν αναμφίβολα σημαντικό μέρος της καλλιτεχνικής της ταυτότητας και θα τα ερμηνεύσει η ίδια, θα τραγουδήσει και μαζί με την Dilek Koc από την Τουρκία, τον Αντρέ Μάια από την Πορτογαλία και τον Ντάσο Κούρτι από την Αλβανία. Σκοπός της σύμπραξης είναι να δώσουν ένα άρωμα παράδοσης από όλες τις γωνιές της Μεσογείου.

dilek

Με την Dilek Koc, όπως και σε προηγούμενες κοινές συναυλίες, θα ταξιδέψουν σε τραγούδια από τα παράλια της Μικράς Ασίας και της Κωνσταντινούπολης που είναι γνωστά και στην Ελλάδα αλλά και στην γειτονική χώρα.

Τον κόσμο του φάδο (που σημαίνει μοίρα ή πεπρωμένο) και της μελαγχολικής λαϊκής μουσικής της Πορτογαλίας θα παρουσιάσει ο Αντρέ Μάια με την κιθάρα του, ενώ ο Ντάσο Κούρτι, συνθέτης και σολίστας του ακορντεόν θα δώσει ένα καθαρό στίγμα βαλκανικών ήχων.

glykeria_0

Ένα σύνολο ήχων,μελωδιών και παραδόσεων με σημεία που συγκλίνουν αλλά και ιδιαιτερότητες σε μια συναυλία στον όμορφο κήπο του Μεγάρου.

 

 

%glykeria%