Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Καπνιστή Λούντζα

11 Νοεμβρίου 2014

Καπνιστή Λούντζα

ΚΑΠΝΙΣΤΗ-ΛΟΥΝΤΖΑ-465x310Υλικά

Χοιρινό φιλέτο
Αλάτι
Πιπέρι
Κοπανισμένο κόλιανδρο
Κοπανισμένοι σπόροι κύμινου
Αυγά
Κόκκινο κρασί
Κανέλλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Καρυκεύετε το χοιρινό φιλέτο με το αλάτι και όλα τα μπαχαρικά.
Βάλτε το σε ένα βαθύ δοχείο και καλύψτε το με κρασί.
Αφήστε το για 8 μέρες, γυρίζοντας το καθημερινά και προσθέτοντας κρασί.
Στραγγίξετε το και καρυκεύστε το με μπαχαρικά. Κρεμάστε το στον ήλιο για να στεγνώσει.
Αφήστε το κρεμασμένο σε ένα δροσερό μέρος.
Το κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε ωμό, ψητό ή τηγανισμένο.

Σημείωση: Η λούντζα μπορεί να γίνει καπνιστή με τη χρήση αρωματικών κλαδιών από θάμνους όπως το θυμάρι.

Πηγή:ikypros.com