Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Χούμμους παντζαριού

23 Απριλίου 2015

Χούμμους παντζαριού

2f7c13232e13404e23cfd28dd9d8bff9_LΥΛΙΚΑ

  • 8 παντζάρια
  • 4 κ.σ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 15 ml. ελαιόλαδο
  • Αλάτι 1/2 κ.γ.
  • 1/2 κ.σ. κύμινο
  • 10 γρ. ταχίνι
  • 30 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 45′
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη

Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα παντζάρια αφού τα καθαρίσουμε. Βράζουμε τα παντζάρια σε μέτρια φωτιά για περίπου 30-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε τα παντζάρια και τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε σε κομμάτια.

Τοποθετούμε τα καρύδια σε ένα τηγάνι και τα καβουρδίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μας στον επεξεργαστή τροφίμων και επεξεργαζόμαστε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα.

Πηγή:cookbox.com.cy