Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

20 χρόνια Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου- “ΓΙΝΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ”

5 Μαΐου 2015

20 χρόνια Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου- “ΓΙΝΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ”

paidikixorwdia

Η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου γιορτάζει τα 20 χρόνια στη δισκογραφία με μια μοναδική παράσταση στα ελληνικά χρονικά.
350 παιδιά επί σκηνής τραγουδούν κομμάτια από την τεράστια δισκογραφία της χορωδίας καθώς και μεγάλους Έλληνες συνθέτες και ποιητές.

Συμπράττουν μοναδικά ο Διονύσης Τσακνής με τη Ρίτα Αντωνοπούλου.

Συμμετέχει η χορωδία CON ANIMA του 3ου δημ.σχολείου Γέρακα, η χορωδία VIVA VOCE του 3ου δημ.σχολείου Βούλας, η μοντέρνα παιδική χορωδία ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΚΛΗΚΑ από Καλαμάτα,η χορωδία 3ου Γυμνασίου Βριλησσίων και η ΡΟΚ ΟΡΧΗΣΤΡΑ.

Η παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου δημιουργήθηκε το 1995. Αποτελείται από 100 παιδιά ηλικίας 7-17 ετών και έχει πολύ πλούσια δισκογραφική και καλλιτεχνική παρουσία.

Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με σπουδαίους συνθέτες όπως τον Σταμάτη Σπανουδάκη,  Δημήτρη Κοντόπουλο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Αντώνη Βαρδή αλλά και με μεγάλους καλλιτέχνες όπως την Μαρινέλλα, τον Γιάννη Πουλόπουλο, Στέλιο Ρόκκο,  Νίκο Νομικό.

Ενδεικτικά, έχει συμμετάσχει σε 22 συναυλίες με το Σταμάτη Σπανουδάκη, σε δύο συναυλίες με το Γιώργο Θεοφάνους και σε δύο με τη Μαρινέλλα, στο musical “Joseph” στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη με 28 παιδιά, για 40 παραστάσεις, ενώ το Μάιο του 2006 σε δυο συναυλίες με τη Μαρινέλλα στο Ηρώδειο για την «ΕΛΠΙΔΑ». Επίσης, έχει κυκλοφορήσει ή συμμετάσχει σε 123 CD και έχει τραγουδήσει στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής, στη Λυρική Σκηνή, στο θέατρο Badminton, στο Λυκαβηττό, στο Studio 3 της ΕΡΤ και σε διάφορα θέατρα, γήπεδα και πλατείες.

%xorwdia%