Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Τουρλού της κατσαρόλας

12 Ιουνίου 2015

Τουρλού της κατσαρόλας

Φωτογραφία: Γιώργος ∆ρακόπουλος Food Styling: Elena Jeffrey

Φωτογραφία: Γιώργος ∆ρακόπουλος
Food Styling: Elena Jeffrey

  • Μερίδες: 5-6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20′
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40′
  • Έτοιμο σε: 60′

Γεωργία Κοφινά

Εδώ οι γεύσεις «παίζουν» µε τις πλούσιες επιλογές του καλοκαιρινού κήπου.


Υλικά

  • 5 κολοκυθάκια µέτρια, σε χοντρές ροδέλες
  • 2 µελιτζάνες φλάσκες µέτριες, σε κύβους
  • 2 καρότα µέτρια, καθαρισµένα, σε ροδέλες
  • 2 πιπεριές πράσινες, σε λωρίδες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε λωρίδες
  • 3 πατάτες µέτριες, καθαρισμένες, σε κύβους
  • 1 κρεµµύδι µεγάλο, ψιλοκοµµένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκοµµένο
  • 400γρ. ντοµάτες αποφλοιωµένες και ψιλοκοµµένες
  • ½ φλιτζάνι µαϊντανό ψιλοκοµµένο
  • 1 κουτ. σούπας δυόσµο ή βασιλικό φρέσκο, ψιλοκοµµένο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο κοπανισµένο
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε όλα τα λαχανικά εκτός από την ντομάτα και τα ανακατεύετε μέχρι να καλυφθούν µε το λάδι.

Βήμα 2

Ανακατεύετε την ντοµάτα µε τα αρωµατικά, τη ζάχαρη, τα µπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνετε τα λαχανικά µε το µίγµα και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαµηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει περίπου για 40-45 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν τα λαχανικά και να µείνει µε τη σάλτσα του. Αν χρειαστεί, προσθέτετε κατά τη διάρκεια του ψησίµατος ελάχιστο νερό για να µην «πιάσει» το φαγητό στην κατσαρόλα.

Πηγή:  olivemagazine.gr