Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Κινόα με μανιτάρια και λαχανάκια Βρυξελλών

9 Οκτωβρίου 2015

Κινόα με μανιτάρια και λαχανάκια Βρυξελλών

Photo credit: G. Drakopoulos - Food Styling: T. Webb

Photo credit: G. Drakopoulos – Food Styling: T. Webb

Συστατικά

  • ¼ της κούπας λάδι
  • 2 σκ. σκόρδο , ψιλοκομμένες
  • 2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 450 γρ. μανιτάρια , κομμένα σε φέτες
  • 2 χούφτες λαχανάκια Βρυξελλών κομμένα στη μέση
  • αλάτι χοντρό
  • 2 κούπες κινόα μαγειρεμένη
  • 2 μεγάλες χούφτες ρόκα, κομμένη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
50 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares

4
Μερίδα/ες
Difficulty

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης

 

  • Ετοιμάζουμε την κινόα σύμφωνα με τη συνταγή της ωραίας αυτής σαλάτας
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσουν για 30’’ περίπου.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια  και τα λαχανάκια στο τηγάνι μαζί με μία καλή πρέζα αλάτι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας μια στο τόσο , μέρχι να μαλακώσουν, να χάσουν τα υγρά τους και να πάρουν καφετί χρώμα και να κάνουν ένα ήχο τσιριχτό.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα με τα μανιτάρια σε ένα μπολ μαζί με την κινόα και τη ρόκα και ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού ή ξύδι.

Πηγή: akispetretzikis.com