Κινόα με μανιτάρια και λαχανάκια Βρυξελλών
9 Οκτωβρίου 2015
Συστατικά
- ¼ της κούπας λάδι
- 2 σκ. σκόρδο , ψιλοκομμένες
- 2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 450 γρ. μανιτάρια , κομμένα σε φέτες
- 2 χούφτες λαχανάκια Βρυξελλών κομμένα στη μέση
- αλάτι χοντρό
- 2 κούπες κινόα μαγειρεμένη
- 2 μεγάλες χούφτες ρόκα, κομμένη
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
50 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ετοιμάζουμε την κινόα σύμφωνα με τη συνταγή της ωραίας αυτής σαλάτας
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσουν για 30’’ περίπου.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα λαχανάκια στο τηγάνι μαζί με μία καλή πρέζα αλάτι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας μια στο τόσο , μέρχι να μαλακώσουν, να χάσουν τα υγρά τους και να πάρουν καφετί χρώμα και να κάνουν ένα ήχο τσιριχτό.
- Μεταφέρουμε το μείγμα με τα μανιτάρια σε ένα μπολ μαζί με την κινόα και τη ρόκα και ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Αλατοπιπερώνουμε.
- Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού ή ξύδι.
Πηγή: akispetretzikis.com