Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Σολoμός Gravlax με σαλάτα φινόκιο

7 Φεβρουαρίου 2016

Σολoμός Gravlax με σαλάτα φινόκιο

recipe_main_akis-petretzikis-solomos-gravlax-me-whiskeyΣυστατικά
    • 400 γρ.σολoμό gravlax

Για τη σαλάτα φινόκιο

  • 1 μεγάλο φινόκιο
  • 50 γρ. σχοινόπρασο (ή το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι)
  • χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 μικρό πράσινο μήλο
  • 10 γρ. τζίντζερ τριμμένο
  • 50 ml ελαιόλαδο
20 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

2
Μερίδα/ες

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι τεμαχίζουμε τον σολoμό σε λεπτές φέτες και της απλώνουμε διαδοχικά την μία δίπλα στην άλλη.
  • Πέρνουμε το φινόκιο και αφαιρούμε ένα όμορφο εξωτερικό φύλλο και το κρατάμε στην άκρη. Κόβουμε σε λεπτές φέτες με ένα μαντολίνο.
  • Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λάιμ, το τζίντζερ, το ελαιόλαδο, το σχοινόπρασο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Κόβουμε το πράσινο μήλο σε λεπτές φέτες, το απλώνουμε στον στρωμένο σολομό και σερβίρουμε από πάνω το φινόκιο.
  • Καρυκεύουμε με φρέσκο πιπέρι και αλάτι.