Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

8 Tips για είναι το ταξίδι με την οικογένειά σας στην Ευρώπη όσο πιο ασφαλές γίνεται!

6 Απριλίου 2016

8 Tips για είναι το ταξίδι με την οικογένειά σας στην Ευρώπη όσο πιο ασφαλές γίνεται!

39168_keep-family-safe-travel0316Mην χάσετε το ταξίδι σας από φόβο μήπως κάτι πάει στραβά

Μετά τις επιθέσεις σε Παρίσι, Κωνσταντινούπολη και Βρυξέλλες πολλές οικογένειες έχουν αναβάλλει τα ταξίδια τους στο εξωτερικό, προκειμένου να γλιτώσουν το κίνδυνο. Ωστόσο, αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ.

 

Καλό είναι να μην χάσετε το ταξίδι σας από φόβο μήπως κάτι πάει στραβά, αλλά, παράλληλα να μεριμνήσετε, ώστε μην σας αγχώνει τίποτα σχετικά με την εξέλιξή του.

Ακολουθείστε 8 μικρά tips και το ταξίδι στην Ευρώπη και τον κόσμο θα είναι όσο πιο ασφαλές γίνεται.

1. Κάντε την έρευνά σας
Πριν πάτε στο εξωτερικό, πηγαίνετε στην ιστοσελίδα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και κοιτάξτε προς τα πάνω ό, τι έχει να πει για τον προβλεπόμενο προορισμό σας. Αν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σας συμβουλεύει να αποφύγετε τον προορισμό, καλό είναι να ακολουθήσετε αυτήν τη συμβουλή!

2. Ενημερώστε την Πρεσβεία
Προτού πάρετε το αεροπλάνο, ενημερώστε την Πρεσβεία, ώστε να είναι σε θέση να σας ειδοποιήσει. Στον απόηχο του τρομοκρατικού γεγονότος δεν θα φανεί παράξενο να γνωρίζουν από την Πρεσβεία ότι είστε στο εσωτερικό της χώρας. Αν χρειαστείτε οποιαδήποτε βοήθεια θα είναι εκεί.

3. Παρακολουθήστε τα τοπικά μέσα
Παρακολουθήστε τις τοπικές ειδήσεις στο εσωτερικό της χώρας ή βρείτε μια τοπική πηγή. Χρησιμοποιείστε το Twitter και άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Δεν θα έχουν πάντα ακριβείς πληροφορίες, αλλά θα σας μεταφέρουν το κλίμα της περιοχής που θέλετε να επισκεφθείτε. Αποφύγετε τα μεγάλα πλήθη, πολιτικές συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και ταραχές.

4. Ενημερώστε τα παιδιά σας
Πρέπει τα παιδιά μας να ξέρουν ότι πρέπει να αποφύγουν τα μεγάλα πλήθη και να δώσουν προσοχή στο περιβάλλον τους, αν δουν κάτι ή κάποιον που φαίνεται παράξενος, θα πρέπει να μιλήσουν σε κάποιον ενήλικο και να ξεφύγουν από την κατάσταση. η συζήτηση θα τα τρομάξει κάπως, αλλά είναι αναγκαίο να γίνει.

5. Επενδύστε σε φορητούς φορτιστές
Να φροντίζετε να μην ξεμένετε ποτέ από μπαταρία. Μπορείτε να αγοράσετε και φορητούς φορτιστές, ώστε να μην έχετε άγχος. Το ίδιο και τα παιδιά σας. Επιπλέον, θα πρέπει να μάθετε τον αριθμό που μπορείτε να καλείτε σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης.

6. Σκεφτείτε τι έχετε στο πορτοφόλι σας
Να έχετε πάντοτε μαζί σας μια κάρτα με το τηλέφωνο του ξενοδοχείου, κάποια χρήματα παραπάνω σε περίπτωση που χρειαστείτε χρήματα και φυσικά το τοπικό νόμισμα.

7. Τραβήξτε μια πρόσφατη φωτογραφία
Περάστε μια εικόνα του κάθε παιδιού στο τηλέφωνό σας, πριν βγείτε έξω να περιοδεύσετε σε μια πολυσύχναστη περιοχή, θα είναι πολύ πιο εύκολο για την τοπική αστυνομία για να βρει το παιδί σας εάν έχετε μια τρέχουσα εικόνα που δείχνει τι φορούσαν όταν τους είδατε τελευταία. Το ίδιο πρέπει να κάνουν με εσάς και τα παιδιά σας.

8. Έχετε το νου σας λιγάκι παραπάνω
Δώστε προσοχή στο περιβάλλον σας. Μην πίνετε το νερό, εκτός αν είστε απόλυτα σίγουροι ότι είναι ασφαλές. Προσπαθήστε να μην είστε αγχωμένοι, αλλά ούτε και αδιάφοροι. Αν κάτι σας φανεί παράξενο, ενημερώστε τις αρχές και προσπαθήστε να απομακρυνθείτε, χωρίς να δώσετε στόχο.

Πηγή:travelstyle