Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

6 ξεπερασμένες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται και σήμερα!

7 Ιουνίου 2016

6 ξεπερασμένες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται και σήμερα!

oldtech_UPΚι όμως, υπάρχουν κάποιες τεχνολογίες που μπορεί να μην τις θυμάται κανείς, αλλά πολλοί είναι αυτοί που συνεχίζουν να τις χρησιμοποιούν για διάφορους λόγους.

Η φύση της τεχνολογίας είναι γραμμική. Έτσι λειτουργεί. Συνήθως οι άνθρωποι αγαπάνε τις καινούριες τεχνολογίες και μισούν τις παλιές. Δείτε τι γίνεται όταν βγαίνει ένα καινούριο iPhone. Παρ΄ όλα αυτά υπάρχουν ακόμη κάποιοι νοσταλγοί των παλιών τεχνολογιών.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έκανε μια έρευνα σχετικά με τις ξεπερασμένες τεχνολογίες και κατά πόσο αυτές χρησιμοποιούνται στη χώρα! Τα αποτελέσματα ήταν συγκλονιστικά! Ας δούμε ποιες είναι αυτές:

Dial-Up Internet

Κι όμως 10 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ ακόμα ακούνε τον πιο ενοχλητικό ήχο του κόσμου όταν θέλουν να συνδεθούν στο Internet!

Βομβητές

vomvitis

To 2012 οι Αμερικάνοι αγόρασαν πάνω από 100.000 βομβητές!

Καρτοτηλέφωνα

cardphone-dep

Σύμφωνα με το Αμερικάνικο Συμβούλιο Δημόσιων Επικοινωνιών, 50 εκατομμύρια κλήσεις έγιναν από καρτοτηλέφωνα πέρυσι. Όλα τα τηλεφωνήματα έγιναν με σκοπό να βρεθούν χαμένα smartphones.

Κασέτες VHS

Detail views of storage media on a glass table

Περίπου 13 εκατομμύρια κασέτες VHS πουλήθηκαν στις ΗΠΑ το 2012.

Συσκευές Fax

Telephone/ fax machine with handle on the hook.

Οι Αμερικάνοι αγόρασαν 350.000 συσκευές Fax το 2012. Αν και ο αριθμός μειώθηκε από την προηγούμενη χρονιά το email και τα scanners υπάρχουν εδώ και δεκαετίες!

Δισκέτες

Floppy disk for various design

Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι ένα από τα τα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών που είναι υπεύθυνα για το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ χρησιμοποιούσε δισκέτες. Σχεδιάζουν να το εκσυγχρονίσουν πλήρως μέχρι το 2020.

 Πηγή: secnews.gr