Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στη Δαμασκό

31 Ιουλίου 2016

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στη Δαμασκό

31-7-2016 2-35-39 πμ

Μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης προς τον λαό της Συρίας και ειδικά στους Ορθόδοξους Χριστιανούς που συνεχίζουν να διαβιούν στην εμπόλεμη χώρα, έστειλε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος μετά από Αρχιερατικό Συλλείτουργο με τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη που τελέστηκε την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016, στον ιερό ναό Τιμίου Σταυρού στη Δαμασκό.

Διαβεβαίωσε επίσης τον Πατριάρχη Αντιοχείας ότι στον Γολγοθά που ανεβαίνουν δεν είναι μόνοι, αλλά βαδίζει μαζί τους όλη η Ορθόδοξη Εκκλησία μέχρι να έρθει η πολυπόθητη ειρήνη.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας τόνισε τη σημασία της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου στη Συρία, εξαίροντας τους δεσμούς που συνδέουν Συρία και Κύπρο.

Η επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου στη Δαμασκό άρχισε την Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016, μετά απο πρόσκληση του Σύρου Πρόεδρου Μπασάρ αλ Ασάντ.. Τον Μακαριώτατο συνοδεύουν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος και ο Διάκονος π. Κυπριανός Κουντούρης.

Τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016, ο Αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε με τον Σύρο Πρόεδρο. Η επίσκεψη του Μακαριωτάτου ολοκληρώθηκε την Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

 

Πηγή: churchofcyprus.org.cy