Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

Φωνές από το παρελθόν-Μ. Πρωτοπρ. Γεώργιος Τσέτσης

24 Αυγούστου 2016

Φωνές από το παρελθόν-Μ. Πρωτοπρ. Γεώργιος Τσέτσης

tsetsis2

Ο Μέγας Πρωτοπρεσβύτερος της Μ.τ.Χ.Ε. π. Γεώργιος Τσέτσης ψάλει το Μεγαλυνάριο «Άλαλα τα χείλη» σε ήχο πλ.  δ΄- (Τρίφωνο). Πρόκειται για ηχογράφηση που προέρχεται από το προσωπικό αρχείο του π. Γεωργίου Τσέτση και έγινε στον πύργο της Ι.Μονής Διονυσίου του Αγίου Όρους.

%dfghalalalalal%

xalki1

Πηγή της ηχογράφησης είναι ο ψηφιακός δίσκος “Φωνές της Χάλκης / Halki’s Voices”, έκδοση της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης (2015), με την ευγενική χορηγία της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους. Η παραγωγή είναι του e-περιοδικού Πεμπτουσία, η δε σύνταξη των κειμένων, τα σχόλια στα ψαλλόμενα μέλη και η επιμέλεια εκδόσεως είναι του Εθνομουσικολόγου Παντελεήμονος Ζαφείρη. Το ηχητικό μουσικό υλικό και οι μαρτυρίες που παρατίθενται στους δυο ψηφιακούς δίσκους, είναι από τους εν ζωή αποφοίτους της Θεολογικής Σχολής μεταξύ των ετών 1944-1971.

Στις ιστορικές ηχογραφήσεις εκτός του Ψαλτικού Χορού της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης συμμετέχουν οι: Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, Γέρων Νικαίας κ. Κωνσταντίνος, Γέρων Χαλκηδόνος κ. Αθανάσιος, Πέργης κ. Ευάγγελος, Γερμανίας κ. Αυγουστίνος, Ελβετίας κυρός Δαμασκηνός, Σταυρουπόλεως κυρός Μάξιμος, Ελβετίας κ. Ιερεμίας, Τρανουπόλεως κ. Γερμανός, Ροδοστόλου κ. Χρυσόστομος, Μ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Τσέτσης, Πρωτοπρεσβύτερος π. Σεραφείμ Φαράσογλου, Γεώργιος Κυρμελής, Κωνσταντίνος Δεληκωνσταντής, Γεώργιος Λαιμόπουλος.

Λεπτομέρειες για την έκδοση βλέπε εδώ