Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Σιδερώσετε ρούχα χωρίς σίδερο!

5 Σεπτεμβρίου 2016

Σιδερώσετε ρούχα χωρίς σίδερο!

Clothes-on-Clothes-line-442x310Σιδέρωμα χωρίς σίδερο; Γίνεται; Δοκιμάστε τα πιο κάτω τιπς αν βρεθείτε σε χώρο όπου δεν έχετε στη διάθεσή σας ένα σίδερο.

Με το πιστολάκι μαλλιών

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να διώξετε τα τσαλακώματα από τα ρούχα! Απλά βάλτε το πιστολάκι στην πρίζα και φυσήξτε με αυτό το τσαλακωμένο ρούχο, στην μεσαία όμως ταχύτητα. Κρατήστε το σε μια σταθερή απόσταση για λίγα λεπτά και θα παρατηρήσετε ότι το ρούχο σας θα μοιάζει σύντομα με σιδερωμένο!

Με αυτοσχέδιο υγρό

Μπορείτε να φτιάξετε ένα τέτοιο υγρό ανακατεύοντας ένα φλιτζάνι νερό με 1 κ.γ. μαλακτικό και 1 κ.γ. οινόπνευμα. Τοποθετήστε τα υλικά σε ένα μπουκάλι και ανακινήστε καλά, ώστε ν’ανακατευτεί το μείγμα. Ψεκάστε το ρούχο και αφήστε το για λίγα δευτερόλεπτα να στεγνώσει. Το ρούχο δεν θα είναι πλέον τσαλακωμένο!

Με υγρή πετσέτα

Τοποθετήστε το τσαλακωμένο σας ρούχο σε μια επιφάνεια και βάλτε από πάνω μια υγρή  και καθαρή πετσέτα. Πατήστε ελαφρώς με το χέρι πάνω από τις τσάκες και επαναλάβετε για δυο-τρεις φορές. Θα δείτε πως το ρούχο θα αποκτήσει άμεσα την “σιδερωμένη” του υφή.

Με ατμό

Κρεμάστε τα τσαλακωμένα σας ρούχα στο μπάνιο, λίγο πριν μπείτε για να κάνετε ντους. Κλείστε την πόρτα αλλά βεβαιωθείτε πρώτα ότι έχετε αφήσει το καυτό νερό να τρέξει για λίγο προκειμένου να έχουν δημιουργηθεί στον χώρο ατμοί. Η ζέστη και οι ατμοί θα διώξουν τα τσαλακώματα και τις ζάρες από ρούχα και σε λίγο έτοιμα για φόρεμα!

Πηγή: ikypros.com