Άγιοι - Πατέρες - ΓέροντεςΆγιον ΌροςΓέρ. Εφραίμ ΒατοπαιδινόςΕπιστήμες, Τέχνες & ΠολιτισμόςΘεολογία και ΖωήΠεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-ΕπιστήμεςΠολυμέσα - Multimedia

Ηγ. Εφραίμ, Κερκύρας Νεκτάριος και ακαδημαϊκοί εξήραν το πνευματικό ανάστημα του Εύγενιου Βούλγαρη

21 Νοεμβρίου 2016

Ηγ. Εφραίμ, Κερκύρας Νεκτάριος και ακαδημαϊκοί εξήραν το πνευματικό ανάστημα του Εύγενιου Βούλγαρη

img_1718-%ce%b5%cf%87%ce%bf

Του Γιώργου Θεοχάρη

Ευγένιος Βούλγαρης: Ο σχολάρης της Αθωνιάδος και πατέρας του γένους

Ο Ευγένιος Βούλγαρης υπήρξε ένας μεγάλος Λόγιος του γένους και πατέρας της Εκκλησίας που κράτησε μία ισορροπία ανάμεσα στη παράδοση και στη σύχρονη εποχή», υπογράμμισε στον σύντομο χαιρετισμό του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ.

Παράλληλα ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ προέτρεψε σε όλους τους συντελεστές του εκδοτικού έργου του Ευγένιου Βούλγαρη να συνεχίζουν την πολύτιμη προσπάθεια ώστε να να αναδειχθεί αξίως αυτή η σημαντική προσωπικότητα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πολεμικό μουσείου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 300 ετών από τη γέννηση του επιφανούς ανδρός της Εκκλησίας και των γραμμάτων του Νέου Ελληνισμού, Ευγενίου Βούλγαρη και συνδιοργανώθηκε από την Μητρόπολη Κερκύρας και την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Ημερίδα με θέμα: «Ευγένιος Βούλγαρις. Ο homo universalis του Νέου Ελληνισμού».

Μεταξύ των Ιεραρχών που παρακολούθησαν την επιστημονική ημερίδα ήταν ο Λαρίσης Ιγνάτιος, Ν. Ιωνίας Γαβριήλ, Γλυφάδας Παύλος, Θαυμακού Ιάκωβος, Προικοννήσου Ιωσήφκι άλλοι Μητροπολίτες, κλήρος, ακαδημαικοί, και δεκάδες πιστοί.

img_1718 img_1719 img_1722 img_1726 img_1727 img_1729

 

Πηγή: vimaorthodoxias.gr