40/θήμερο Μνημόσυνο μακαριστού Αρχιμ. Αμβροσίου Κυρατζή

Τελέσθηκε την Γ΄ Κυριακή από του Πάσχα, 30 Απριλίου 2017, Μνήμη των Αγίων Μυροφόρων Γυναικών, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος της Αδελφότητος «Πέλεκαν», το 40/θήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμ. π.  Αμβροσίου Κυρατζή, Πνευματικού Πατρός της εν λόγω Αδελφότητος.

DSC_7038

Ο μακαριστός Πατήρ, διακόνησε επί σειρά ετών την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, από της θέσεως του Πρωτοσυγκέλου και του  Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ενώ παράλληλα διεκρίθη για το πλούσιο φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο.  Διακρίθηκε επίσης  για το κηρυκτικό του λόγο και την διακονία του στο μυστήριο της εξομολογήσεως, ενώ είχε υπηρετήσει και για μία επταετία ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

DSC_7061

 

Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης,  συνιερουργούντος του επιχώριου ιεράρχου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελήμωνος.

DSC_7063

Μετά το πέρας τελέσθηκε Τρισάγιο στο μνήμα του μακαριστού π.  Αμβροσίου Κυρατζή, παρουσία Κληρικών των Μητροπόλεων Βεροίας και Λαγκαδά, καθώς επίσης  και πλήθος πιστών και πνευματικών παιδιών του αοιδίμου Γέροντος.