Δισαρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Ευσταθίου στη Νέα Ιωνία

Με λαμπρότητα τελέσθηκε την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017 ο Μέγας Πανηγυρικός Δισαρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Νέα Ιωνία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνου και συγχοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου κ. Γαβριήλ με τη συμμετοχή πολλών Κληρικών κι άλλων Μητροπόλεων.

Το παρών έδωσαν Τοπικοί Άρχοντες, Εκπρόσωποι Μικρασιατικών Συλλόγων και Σωματείων καθώς και πλήθος πιστών, οι οποίοι προσήλθαν ευλαβικά στο Ναό για να τιμήσουν την σεπτή μνήμη του Αγίου Ευσταθίου και να προσκυνήσουν τόσο την ι. Εικόνα και το ι. Λείψανό του, όσο και το άφθαρτο σκήνωμα του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου, προστάτου και εφόρου της Ιεράς Μητροπόλεως  που φυλάσσονται εντός του Ναού.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στον μαρτυρικό βίο του Αγίου Ευσταθίου και στη σχέση του με την οικογένειά του, η οποία θα πρέπει να αποτελεί πρότυπο για τη σημερινή οικογένεια, αφού θεμελιώθηκε στην αγάπη, στην υπομονή και στην πίστη.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Πατρίδα μας σε δύο βασικά στοιχεία στηρίχθηκε αιώνες τώρα, στην «Οικογένεια» και στην «Εκκλησία». Αυτοί οι δύο πυλώνες στήριξαν διαχρονικά το Γένος μας, το στηρίζουν και θα το στηρίζουν πάντοτε, φτάνει κι εμείς να δώσουμε τη δική μας ξεχωριστή μαρτυρία και να αντιληφθούμε ότι μία πραγματική χριστιανική οικογένεια βασίζεται στην αγάπη, στην πίστη και στην υπομονή».

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Πέτρος Αμπατζόγλου