Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

Συμπλήρωση 40 χρόνων διακονίας των κρατουμένων

21 Οκτωβρίου 2017

Συμπλήρωση 40 χρόνων διακονίας των κρατουμένων

Η συμπλήρωση 40 χρόνων προσφοράς και αγάπης της Διακονίας των Κρατουμένων «Ο Άγιος Ληστής του Γολγοθά» από την αδελφότητα Οσία Ξένη και τον σεβαστό γέροντα π. Γερβάσιου Ραπτόπουλου,  θα εορταστεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, στις 12 μ., στην αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ. 

Με τη συμπλήρωση τεσσάρων δεκαετιών στη διακονία των φυλακισμένων ο π. Γερβάσιος επάξια κέρδισε τον τίτλο ο «Άγιος των φυλακών», αποφυλακίζοντας περισσότερους από 16.000 κρατουμένους, καταβάλλοντας το ποσό των 5.350.000 ευρώ (!). Με την συνεχή παρουσία του στα σωφρονιστικά ιδρύματα όλης της χώρας έγινε η παρηγοριά και το κουράγιο των κρατουμένων. Δεν είναι λίγοι αυτοί που  απαλλάχτηκαν από αδικήματα όπως απλή απάτη, σωματική βλάβη, κατοχή όπλων, παράνομη υλοτομία, μικρο-οφειλές προς το δημόσιο, ενώ πολλοί αλλοδαποί  είδαν το φως της ελευθερίας χάρη στην ελεήμονα καρδία του ακάματου λευίτη.

Για την προσφορά του αυτή  βραβεύτηκε δύο φορές από την Ακαδημία Αθηνών και προτάθηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας ως υποψήφιος για το βραβείο Νόμπελ Φιλανθρωπίας. Αξίζει να σημειώσουμε επίσης ότι ο π. Γερβάσιος  έχει επισκεφτεί όλες τις ελληνικές φυλακές και τα σωφρονιστικά καταστήματα στην Αλβανία, στην Αίγυπτο, στο Ισραήλ, στην Κύπρο, στη Μαδαγασκάρη, στη Ρουμανία, στη Ρωσία, στην Αυστραλία κ.α. Η εκδήλωση τη Κυριακή αναμένεται να εκφράσει την ευγνωμοσύνη και τον βαθύ σεβασμό προς το πρόσωπο του π. Γερβασίου και να δώσει ελπιδοφόρα μηνύματα συνέχισης του φιλάνθρωπου έργου του.