«Η ταπείνωση της Παναγίας είναι μυστήριον ζωής»

Μέσα σε κλίμα ιεράς κατανύξεως εψάλει εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά το εσπέρας της Παρασκευής 23ης Φεβρουαρίου ε.έ., η Α’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Προ της ενάρξεως της Ιεράς Ακολουθίας πραγματοποιήθηκε Λιτανευτικός η μεταφορά  του αντιγράφου της εικόνος της Παναγίας της Ελεούσης, η οποία φυλάσσεται στο Επισκοπείο της Μητροπόλεως μας εις τον Μητροπολιτικό Ναό.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στην συνεργεία της Θεοτόκου στο σχέδιο της Σωτηρίας του ανθρώπου και της Θείας Οικονομίας, σημειώνοντας ότι με την υπακοή Της και την ταπείνωση Της, έσωσε τον άνθρωπο από την παρακοή, που τον είχε οδηγήσει στην δυστυχία, στην απελπισία και στον υλισμό.

Η Παναγία μας δεν μας εγκαταλείπει ποτέ και πάντοτε έρχεται κοντά μας, σημείωσε σε άλλο σημείο του λόγου ο Σεβασμιώτατος για να συμπληρώσει λέγοντας ότι αν το θέλουμε πραγματικά μπορεί να γίνει η  τροφός και η μάνα του καθενός μας.