Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

Πανήγυρις της Ζωοδόχου Πηγής στο Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος

14 Απριλίου 2018

Πανήγυρις της Ζωοδόχου Πηγής στο Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, μέσα στο Αναστάσιμο κλίμα, πραγματοποιήθηκε η Εκκλησιαστική Πανήγυρις της Ζωοδόχου Πηγής στο ιστορικό Ίδρυμα του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου της Ιεράς Μητροπόλεως στην Έξω Παναγίτσα Χαλκίδος, το οποίο τελεί υπό την Διεύθυνση του Αρχιμ. Νικηφόρου Ευσταθίου – Αρχιερατικού Επιτρόπου Χαλκίδος, με επίκεντρο τον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής.

Την παραμονή της Εορτής, Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με την πληθωρική συμμετοχή ευσεβών πιστών, εντός και εκτός του Ιερού Ναού, στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος, αφού η Πανήγυρις αυτή αποτελεί πόλο έλξης πολλών Χαλκιδέων.

Μετά τον Εσπερινό πραγματοποιήθηκε και η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας, ανά τiς οδούς της περιοχής.

Ανήμερα της πανηγύρεως της Ζωοδόχου Πηγής, Παρασκευή 13 Απριλίου 2018, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε στον Όρθρο και στη Θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή και άλλων Ιερέων της Τοπικής μας Εκκλησίας, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός – Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως.

 Μετά την Θεία Λειτουργία προσφέρθηκε σε όλους τους ευλαβείς προσκυνητές το καθιερωμένο Αναστάσιμο κέρασμα.