Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

Περσία το μαργαριτάρι της Ασίας

28 Απριλίου 2018

Περσία το μαργαριτάρι της Ασίας

Το βιβλίο «Περσία το Μαργαριτάρι της Ασίας» εκδόθηκε το Φεβρουάριο του 2018 σε συνεργασία με το μορφωτικό κέντρο της πρεσβείας του Ιράν στην Αθήνα και με τον εκδοτικό οίκο Βεργίνα. Η συγγραφή και επιμέλεια του έργου είναι της Μαριάννας Ιατροπούλου Θεοχαρίδου.

Η Περσία είναι μια χώρα συναρπαστική. Η ιστορία και ο πανάρχαιος πολιτισμός της την κάνουν να φαντάζει, ιδιαίτερα στους Δυτικούς, σαν χώρα μαγική βγαλμένη από τις «Χίλιες και μια Νύχτες».

Τα βουνά, οι έρημοι και οι οάσεις της, οι δυναστείες και οι αυτοκράτορές της, από τους Αχαιμενίδες ως τους Xατζάρους και από τους Σασανίδες ώς τον τελευταίο Σάχη, ο Ζωροαστρισμός, το Ισλάμ και ο Χομεϊνί, οι ποιητές, οι καλλιτέχνες και οι επιστήμονες, τα επιβλητικά τζαμιά και οι ατέλειωτοι κήποι είναι μέρος μόνο της προσωπικότητάς της.

Το δεύτερο μέρος του βιβλίου, Περσίας Οδοιπορικό, είναι μία καταγραφή της Περσίας του «σήμερα» με την ελπίδα να τραβήξει το ενδιαφέρον αυτών που αγαπούν την ιστορία και τον πολιτισμό και να γίνει αιτία να επισκεφθούν την Περσία, το μαργαριτάρι της Ασίας.