Γαστρονομία

Αρνίσιο χεράκι γεμιστό

15 Ιουλίου 2018

Αρνίσιο χεράκι γεμιστό

recipe_main_akis-petretzikis-arni-gemisto-patates-baby-siteΣυστατικά

 

  • 2 κιλά αρνίσιο χεράκι

Για την γέμιση

  • 70 γρ. ψίχουλα ψωμιού
  • 150 γρ. λιαστές τομάτες, στραγγισμένες
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ ματσάκι βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 150 γρ. κατσικίσιο τυρί σε ρολό
  • 100 γρ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια

Για το σερβίρισμα

  • 1 κιλό πατάτες baby
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1  σκελίδα σκόρδο
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C στον αέρα.
  • Με την βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού χαράζουμε το κρέας περιμετρικά του κόκαλου.
  • προσπαθούμε να το αφαιρέσουμε ολόκληρο χωρίς να τραυματίσουμε το κρέας.
  • Μετά το ξεκοκάλισμα θα μας μείνει ένα κομμάτι κρέατος σαν φάκελος.
  • Σε περίπτωση που δεν έχουμε την εμπειρία ή ένα καλό μαχαίρι ζητάμε από τον χασάπη μας να το κάνει.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την γέμιση μαζί και αλατοπιπερώνουμε.
  • Αλατοπιπερώνουμε καλά και το εσωτερικό του κρέατος.
  • Τοποθετούμε στην επιφάνεια εργασίας  το κρέας με το δέρμα προς τα κάτω και γεμίζουμε το εσωτερικό του με όλη την γέμιση.
  • Δένουμε σφιχτά με σπάγκο το αρνάκι ώστε να μην βγει η γέμιση μας. Προσέχουμε η ένωση του κρέατος να είναι από κάτω.
  • Τυλίγουμε το αρνί πρώτα σε λαδόκολλα και στην συνέχεια σε αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε σε ένα ταψί.
  • Ψήνουμε για 2 ώρες.
  • Στη συνέχεια ανεβάζουμε θερμοκρασία στους 180° C, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά μέχρι το κρέας να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
  • Βράζουμε τις πατάτες  ολόκληρες για 10-15 λεπτά.  Θέλουμε να είναι τραγανές.
  • Σουρώνουμε και κόβουμε στη μέση
  • Παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τις πατάτες με την κομμένη μεριά προς τα κάτω.
  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο.
  • Μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
  • Κάνουμε το ίδιο και από την άλλη μεριά όταν είναι έτοιμες σερβίρουμε αφαιρώντας το σκόρδο και το δεντρολίβανο

Πηγή: akispetretzikis.com