Γλυκά & Εδέσματα

Λαζάνια με κιμά μπολονέζ και εύκολη μπεσαμέλ

29 Ιανουαρίου 2019

1-768x645Λαζάνια με κιμά και μοναδικά αέρινη και ελαφριά κρέμα. Καλέστε τους αγαπημένους σας και προσφέρετέ τους χαρά και απόλαυση, με αυτή την μοναδική συνταγή. Θα εισπράξετε μόνο συγχαρητήρια.

100 Λεπτά
12-14 Μερίδες

Για την εύκολη, σάλτσα μπεσαμέλ.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα εκτός από το τυρί (και το αυγό για όσους το θέλουν στη συνταγή). Αφήνουμε να δέσει, ανακατεύοντας με σύρμα τακτικά, σε μέτρια φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.

Στο τέλος, πασπαλίζουμε μοσχοκάρυδο, προσθέτουμε το αυγό (προαιρετικά) και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει.

Η συνταγή μου, δίνει μια εύκολη μπεσαμέλ, που παραμένει βελούδινη τρεμουλιαστή κι αφράτη ακόμα και μετά από ώρες.

Για το μοντάρισμα στο ταψί.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα.

Θα χρησιμοποιήσουμε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ή μακρόστενο βαθύ ταψί 30×40 εκ.

Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί. Ρίχνουμε και απλώνουμε στο ταψί μία κουταλιά γεμάτη, μπεσαμέλ. Κάνουμε μία στρώση με ξερά λαζάνια, μετά μία στρώση σάλτσα μπολονέζ (επάνω στα λαζάνια) και κατόπιν μία στρώση μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε λίγο τριμμένο τυρί και κάνουμε μία στρώση λαζάνια. Συνεχίζουμε να κάνουμε στρώσεις των υλικών μέχρι να γεμίσουμε το ταψί. Στο τέλος, ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα μπολονέζ και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σάλτσα μπεσαμέλ. Αραδιάζουμε λεπτές φέτες μοτσαρέλας στην επιφάνεια.

Καλύπτουμε το φαγητό με βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Προς το τέλος του ψησίματος, ξεσκεπάζουμε τα λαζάνια και ψήνουμε για 10 λεπτά, να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια. Αφήνουμε τα λαζάνια μπολονέζ, να σταθούν για 15 λεπτά επάνω στον πάγκο της κουζίνας.

Έπειτα σερβίρουμε σε κομμάτια .

 

Δοκιμάστε και τα υπέροχα λαζάνια με σπανάκι.

Πηγή:  argiro.gr