Γενικά ΘέματαΧαριτωμένες παραινέσεις

Οι άνθρωποι του Θεού πρέπει να μιμηθούν τον Χριστό για να έχουν τη Χάρη Του!

30 Αυγούστου 2019

Οι άνθρωποι του Θεού πρέπει να μιμηθούν τον Χριστό για να έχουν τη Χάρη Του!

Μοναχός Ζωσιμάς (1937-2010).

Κυρία […] καλημέρα
Προ ημερών έλαβα την επιστολή σου, την διάβασα καλά, αλλά στεναχωρέθηκα για την μεγάλη δοκιμασία που περνάς με τον σύζυγο σου. Έχω πολλές δουλειές, πολλές μέριμνες επάνω μου και δεν μου μένει χρόνος να απαντήσω σε αυτούς που μου στέλνουν γράμματα.
Επειδή σε είδα πολύ στεναχωρημένη και δεν ξέρεις τι να κάνεις, θα σου γράψω λίγες λέξεις, διότι σε βλέπω είσαι πολύ του Θεού άνθρωπος.
Σε αυτούς τους ανθρώπους που δεν πιστεύουν και δεν κάνουν τίποτα για την ψυχή τους είναι να τους λυπάσαι και όχι να θυμώνεις μαζί τους. Διότι κατόπιν εξαγριώνονται πιο πολύ και φτάνουν σε σημείο να βλασφημούν τα Θεία.
Γι’ αυτό, όταν έλθει ξανά αυτός ο πειρασμός, να κάνεις αυτό που μας λέει ο Κύριος μας “νίκα το κακό εν τω αγαθώ”.
Αλλού πάλι γράφει “αγαπάτε τους εχθρούς ημών, ευλογείτε τους κατηραμένους και εύχεσθε υπέρ αυτούς που σας πειράζουν”. [Αγαπάτε τους εχθρούς υμών, ευλογείτε τους καταρωμένους υμάς, καλώς ποιείτε τοις μισούσιν υμάς και προσεύχεσθε υπέρ τών επηρεαζόντων].
Πόσα καλά μας έκανε εδώ στη γη, εθεράπευσε όλους τους αρρώστους όχι μόνο στο σώμα αλλά και στην ψυχή.

Από επιστολή του Μοναχού, π. Ζωσιμά όπως δημοσιεύεται στο βιβλίο “Ζωσιμάς Μοναχός (1937-2010), Υποτακτικός του Ιερομονάχου Σίμωνος Αρβανίτη”, τω εκδόσεων η “Μελέτη”.