Γαστρονομία

Σαλάτα με τόνο και αβοκάντο

21 Σεπτεμβρίου 2019

Σαλάτα με τόνο και αβοκάντο

 

 

Υλικά

Για τη σαλάτα:

1 αβοκάντο, τεμαχισμένο
170 γρ τόνος
1 ντομάτα, χοντροκομμένη
1/4 φλ κόκκινο κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
1 κ.γ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα

Για τη σάλτσα:

2 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. βαλσάμικο ξύδι βιολογικό
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση

Διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο, την ντομάτα, το κρεμμύδι, το αβοκάντο, το βασιλικό και ανακατεύουμε.

Για τη σάλτσα:

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το βιολογικό βαλσαμικό ξύδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τη σάλτσα στο μπολ με το μείγμα τόνου και ανακατεύουμε.

Δοκιμάζουμε, πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο και σερβίρουμε.

 

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr