Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

Πίστη και Τέχνη. Ταξιδεύοντας με τις Εικόνες της Συλλογής Βελιμέζη

8 Οκτωβρίου 2019

Πίστη και Τέχνη. Ταξιδεύοντας με τις Εικόνες της Συλλογής Βελιμέζη

Οι Εικόνες της Συλλογής Αιμιλίου Βελιμέζη και των διαδόχων του, στη διάρκεια των τελευταίων 22 χρόνων ταξίδεψαν και παρουσιάστηκαν  σε 26 διεθνή μουσεία και πολιτιστικούς φορείς σε όλο τον κόσμο. Διήνυσαν 66.000 περίπου μίλια και έγιναν αντικείμενο θαυμασμού  από τα 700.000 άτομα, που επισκέφθηκαν τις πιο πάνω εκθέσεις, στις οποίες πολλοί από Εσάς παρευρεθήκατε.

Τα ταξίδια αυτά αποτυπώνονται στον Τόμο: «Ταξιδεύοντας με τις Εικόνες της Συλλογής Βελιμέζη». Travelling with the Icons of the Velimezis Collection, ο οποίος θα παρουσιαστεί την 24η Οκτωβρίου στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Τη βραδιά αυτή, μετά τη πιο πάνω παρουσίαση, θα μπορέσουν οι φιλότεχνοι επισκέπτες να θαυμάσουν 68 αντιπροσωπευτικά Έργα από τη Συλλογή Αιμιλίου Βελιμέζη και των διαδόχων του, τα οποία είναι σε μόνιμη Έκθεση στην Ιστορική βιβλιοθήκη του Ιδρύματος. Αυτά αποτελούν τμήμα ενός συνόλου 136 εικόνων, ανθιβόλων, βημοθύρων και λειτουργικών αντικειμένων θρησκευτικής τέχνης, τα οποία εδώρισαν οι Οικογένειές στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Για να διαβάσετε το φυλλάδιο της Έκθεσης πατήστε εδώ