Γαστρονομία

Παϊδάκια κοτόπουλου με μπουγιουρντί

9 Ιουλίου 2020

Παϊδάκια κοτόπουλου με μπουγιουρντί

kotopoulo-me-bougiourdiΥλικά

  • Για το κοτόπουλο:
  • 1 (1.300 γραμμ.) μικρό κοτόπουλο κομμένο σε παϊδάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το μπουγιουρντί:
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα
  • 2 κίτρινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα
  • 2 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
  • 2 σκελίδες ολόκληρεςσκόρδο
  • 250 γραμμ. φέτα (σκληρή) κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. κόκκινο καυτερό πιπέρι
  • αλάτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το θυμάρι, τη ρίγανη, το σκόρδο και το αλάτι και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Χτυπάμε τα υλικά με πιρούνι, να ενωθούν καλά.

2. Ρίχνουμε μέσα τα παϊδάκια και τα ανακατεύουμε πολύ καλά, να καλυφθούν με τη μαρινάτα. (Αν θέλουμε τα αφήνουμε 1 ώρα σκεπασμένα στο ψυγείο για να γίνουν πιο νόστιμα).

3. Στρώνουμε λαδόκολλα στο βαθύ ταψί του φούρνου. Αδειάζουμε μέσα το κοτόπουλο με όλα τα υγρά της μαρινάτας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 50΄.

4. Για το μπουγιουρντί: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά, να βραχούν. Στρώνουμε λαδόκολλα σε βαθύ ταψί, αδειάζουμε μέσα όλο το μείγμα και ψήνουμε στους 200°C για 20΄. Σε μια μεγάλη πιατέλα σερβίρουμε στη μέση το κοτόπουλο περιχύνοντάς το με τη σάλτσα του και γύρω γύρω το μπουγιουρντί.

Extra tip επιτυχίας: 

Η μαρινάδα κάνει το κρέας πιο μαλακό και πιο νόστιμο.

Η συνταγή παρουσιάστηκε και στην εκπομπή ΠρωινόΑντ1 στις 16/3/2012.

μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 50 λεπτά

Πηγή: argiro.gr