Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Καλαμαράκια ψητά με σάλτσα πιπεριάς

8 Φεβρουαρίου 2013

Καλαμαράκια ψητά με σάλτσα πιπεριάς

2009111017919_kalamarpapar320Από το Βαγγέλη Δρίσκα

Συστατικά

1kg Καλαμάρι ολόκληρο
100 γρ. γαλέτα ή 4 φέτες ψωμί του τοστ τριμμένο
1 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα
αλάτι, πιπέρι και λίγο ηλιέλαιο
Για την σάλτσα
1 ψημένη κόκκινη πιπεριά
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κ. σ. ξίδι
1 κ. γλ. παπαρουνόσπορο
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

 

Ξεπαγώνουμε και καθαρίζουμε τα καλαμαράκια από τα εντόσθια, τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε πολύ καλά. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα περνάμε από τη γαλέτα ή το τριμμένο ψωμί του τοστ, ώστε να καλυφθούν όσο περισσότερο γίνεται. Ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο σε ένα ταψί και στρώνουμε τα παναρισμένα καλαμαράκια. Τα ραντίζουμε με λίγο ηλιέλαιο ακόμη και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 10-15 λεπτά.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα χτυπώντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Όταν ψηθούν τα καλαμάρια, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα πασπαλίζουμε με την πάπρικα.
Τα καλαμαράκια χρειάζονται γρήγορο μαγείρεμα, για να μη σκληρύνουν. Πέντε με 10 λεπτά περίπου στο τηγάνι, στη σχάρα ή στο φούρνο είναι αρκετά. Διαφορετικά, αν τα αφήσουμε περισσότερη ώρα, αρχίζουν να σκληραίνουν και χρειάζονται περισσότερο χρόνο να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν και πάλι.

πληροφορίες:
κουζίνα: Μεσόγειος
πιάτο: Ορεκτικό
κυρίως συστατικά:Θαλασσινά
χρόνος παρασκευής:
45 λεπτά
μερίδες: 4

 Πηγή:gourmed.gr